Android veya iOS Telefonlar için En İyi USB Bellekler

Akıllı telefonlarınızda yer açmak için size büyük kolaylık sağlayacak bir şeyden bahsedeceğiz: Android veya iOS telefonlar için USB bellekler…

Android veya iOS cihazlarınız için en iyi USB bellekleri sizler için derledik. Fotoğraf ve videolarınız telefonunuzda oldukça yer mi kaplıyor? Hafızanızı boşaltmak için ekstra alan satın almanıza ya da belgelerinizi bilgisayarlarınıza atmanızın dışında size ekstra bir seçenekle geliyoruz. Android ve iOS için USB bellekler. Şimdi telefon için USB bellek mi olur demeyin. Evet, artık USB bellekler sadece bilgisayarlar için değil, telefon ve tabletleri destekleyici formda yer alabiliyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte video ve fotoğraf kalitelerinde artış gözle görünen bir gerçek. Tabii bu kalitelerin büyümesi demek ekstra dosya boyutu anlamına geliyor. Örneğin; 4K video kaydı destekli telefonunuzdan çekim yaptığınızda süresine göre dosya boyutunun da büyüyeceğini görebilirsiniz. Ya da yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf çektiğinizde ve telefonunuzun hafızası düşük olduğunda, hafızanızın dolduğunu çok kısa sürede anlayabilirsiniz. Artık bu USB bellekler sayesinde alan sıkıntısı çekmeden doya doya fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirebilir, size gönderilen dosyaları dilediğiniz gibi saklayabilirsiniz.
Bu yazımızda öncelikle, telefonlar için USB belleklerin avantajlarını inceledikten sonra size bazı USB bellek önerilerinde bulunacağız. Haydi başlayalım.

Android ve iOS için USB Bellek Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle USB bellek seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusuna kısaca değinelim. Her şeyden önce ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. Örneğin saklayacağınız verilerin toplam boyutu 128GB’ı geçmiyorsa, 512GB’lık bir USB belleğe para vermenize gerek yoktur. Tabii ki yine de tercih tamamen size kalıyor.

Depolamaya ek olarak, satın alacağınız belleğin desteklediği hız da çok önemlidir. Mümkünse USB 2.0 özellikli diskleri tercih etmeyin. USB 3.2, USB 3.1 veya USB 3.0 teknolojili bir bellek alırsanız hem veri aktarımı daha hızlı olur hem de diskin içindeki dosyaları daha hızlı görüntülersiniz. Ancak 2.0 destekli bir flash disk size olumsuz bir deneyim yaşatacaktır.

İşte Android ve iOS Cihazınız için En İyi USB Bellekler

1- SanDisk Ultra Dual Drive

USB 3.0 özellikli SanDisk Ultra Dual Drive, Android telefon için USB bellek arayanlar için oldukça ideal bir seçenek. Bir ucunda mikro USB konnektörü, diğerinde USB Type-A konnektörü bulunan sürücü, verileri cihazlarınız arasında; Android akıllı telefonunuz veya tabletinizden dizüstü, PC veya Mac bilgisayarınıza aktarmanızı ve görüntülemenizi sağlar.

SanDisk Ultra Dual Drive, USB 2.0 bağlantı noktalarıyla da uyumludur. Ayrıca Google Play Store’dan yüklenebilen SanDisk Memory Zone uygulaması sayesinde cihazınızın dahili hafızasındaki dosyaları USB’ye aktarabilir veya USB’deki verileri doğrudan telefonunuzda görüntüleyebilirsiniz. Telefonunuz destekliyorsa uygulama olmadan da bu işlemleri yapabilirsiniz. SanDisk Ultra Dual Drive belleği tüm teknoloji ve online mağazalardan satın alabilirsiniz.

2- SanDisk Ultra Dual Drive Luxe

USB Type-C ve Type-A cihazlarınız arasında çalışan bir disk arıyorsanız, SanDisk’in Ultra Dual Drive Luxe ürünü işinizi görecektir. Bu bellek sayesinde verilerinizi USB Type-C portlu akıllı telefonunuz, tabletiniz vb. cihazlardan USB Type-A bilgisayarlarınıza kolayca taşıyabilirsiniz. Elbette bunun tam tersi de mümkün.
USB 3.1 teknolojisiyle çalışan SanDisk Ultra Dual Drive Luxe, Memory Zone uygulamasıyla bellek yönetimini kolaylaştırıyor. Uygulamayı Google Play Store aracılığıyla yükleyerek bellekteki dosyaları doğrudan tabletinizde veya telefonunuzda görüntüleyebilirsiniz.

SanDisk Ultra Dual Drive Luxe belleği tüm teknoloji ve online mağazalardan satın alabilirsiniz.

3- SanDisk iXpand

USB 3.1 özellikli SanDisk iXpand, iOS yani iPhone için USB bellek arayanlar için oldukça ideal bir seçenek. Bir ucunda Lightning konnektörü, diğerinde USB Type-A konnektörü yer alan sürücü, verileri iOS veya iPadOS sistemli iPhone/iPad cihazlarınıza, dizüstü, PC veya Mac bilgisayarınıza aktarmanızı ve görüntülemenizi sağlar.

SanDisk iXpand, USB 3.1 öncesi bağlantı noktalarıyla da uyumludur. Ayrıca App Store aracılığıyla yüklenebilen iXpand Drive uygulaması sayesinde cihazınızın dahili hafızasındaki dosyaları USB’ye aktarabilir veya USB’deki verileri doğrudan telefonunuzda görüntüleyebilirsiniz. Bununla birlikte dosyalarınızı parola ile koruma altına da alabilirsiniz.

SanDisk iXpand 256GB USB belleği tüm teknoloji ve online mağazalardan satın alabilirsiniz.

4) Hepsi bir arada: Hytech HY-XUFO31-128

Android telefon için ayrı, iOS için ayrı USB bellek almak istemiyor musunuz? O halde Hytech HY-XUFO31-128 ürünü tam size göre. USB 3.0 desteğiyle çalışan bellek Lightning + mikro USB + Type-C portlarını bir arada paketliyor. Bu sayede istediğiniz zaman istediğiniz telefona, tablete veya bilgisayara bağlayarak dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Hytech HY-XUFO31-128 USB belleğin 64GB ve 128GB seçenekleri ayrıca satılıyor. Bu ürünü tüm teknoloji ve online mağazalardan satın alabilirsiniz.

5) Netac U652-128G

iPhone ve iPad cihaz için USB bellek arayanlara sağlam bir alternatif olan Netac U652-128G, USB 3.1 teknolojisiyle çalışıyor. Bu da disk ile telefonunuz ve bilgisayarınız arasında hızlı veri aktarımı yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Netac U652-128G belleği kullanarak iPhone/iPad ile bilgisayar arası dosya aktarımı yapabilir; aynı zamanda verilerinizi rahatlıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. 128GB depolama kapasitesi sunan cihazı tüm teknoloji ve online mağazalardan satın alabilirsiniz.

Android Telefona USB Bellek Nasıl Bağlanır?

USB belleklerin kullanım oranları son yıllarda internet bağlantısının yaygınlaşması ve hızlanması sonucu popülerleşen bulut depolama hizmetleri nedeniyle düşüşe geçse de her ortamda internet bağlantısı yeterince hızlı ya da yüksek kotalı olmayabiliyor. Bu tabloda yine USB belleklerden yardım almak gerekiyor. Her zaman yanınızda dizüstü bilgisayarınızı taşıma olanağı bulamayabilirsiniz, akıllı telefonunuzda yeterli boş depolama alanı bulunmayabilir. Benzeri durumlarda Android telefona USB bellek bağlamak işlerinizi kolayca halledebilmenize olanak tanıyabilir. Dilerseniz Android telefona USB bellek bağlamak için yapmanız gerekenlere göz atalım.

Akıllı Telefonunuzda USB OTG Desteği Olup Olmadığını Kontrol Edin

Android’li akıllı telefonların tamamında USB On-The-Go (OTG) fonksiyonu bulunmuyor. Bu teknolojiyi desteklemeyen cihazlara USB bellek bağlamak mümkün değil. Peki akıllı telefonunuzun OTG destekleyip desteklemediğini nasıl öğreneceksiniz?
Google Play uygulama mağazasında OTG? adlı harika bir uygulama var. Akıllı telefonunuza yüklediğinizde cihazı tarıyor ve OTG’nin desteklenip desteklenmediği konusunda sizi bilgilendirebiliyor.

USB Belleği Akıllı Telefona Bağlamak İçin Ne Gerekiyor?

Akıllı telefona USB bellek bağlamak masraflı bir işlem değil. Bazı akıllı telefonların kutusundan (Galaxy S7 gibi) USB OTG kablosu çıkıyor ama ürünlerin tamamına yakınında bu durum söz konusu değil. Bu durumda herhangi bir teknoloji mağazasından USB OTG kablosu satın almanız gerekiyor.
Elinizde bir USB Flash bellek yoksa ve yeni bir ürün satın almak düşüncesindeyseniz son yıllarda üreticilerin kullanıma sunduğu micro USB konnektörü de barındıran ürünlerden birisini tercih edebilirsiniz. Bu nitelikteki Flash bellekler USB OTG kablosunu gereksiz kılıyor.

USB Belleği Akıllı Telefona Bağlamak

Akıllı telefonunuz USB OTG teknolojisini destekliyor. OTG kablosu ya da micro USB konnektörlü bir USB bellek de edindiniz. Peki şimdi ne yapmanız gerekiyor?
USB OTG kablosunu Android’li akıllı telefonunuza bağlayın.

USB belleğinizi kabloya bağlayın. Cihazda kurulu dosya yöneticisi sizi bağlantının kurulduğu konusunda bilgilendirecektir. Bazı dosya yöneticileri USB belleğin dosya formatı biçimi nedeniyle sizi hata mesajıyla karşı karşıya bırakabilir. Bu durumda Google Play’den ES File Explorer uygulamasını yükleyip USB belleğinizdeki içeriğe sorunsuzca erişebilirsiniz.

USB Belleğin Bağlantısını Güvenli Şekilde Sonlandırmak

Bildirim alanından aşağı doğru kaydırma yapın.
“USB mass storage connected” yazılı kutucuğa dokunun. Artık USB belleği herhangi bir veri kaybı riski olmadan akıllı telefondan çıkarabilirsiniz.

iPhone Cihazlara USB Bağlama

iPhone cihazınıza sizin tercih ettiğiniz bir USB belleği bağlıyorsunuz. Ardından “Dosyalar” alanında USB belleğinizi göreceksiniz. Ancak bunu yaparken öncelikle “Aygıtı Tanı” seçeneği karşınıza çıkacak. Buna izin verdikten sonra USB belleğinize telefonunuzdaki belgelerini aktarabilirsiniz. Ayrıca USB belleğinizde yer alan tüm dosyaları da telefonunuza kaydedebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken;

USB Aksesuarlarına Erişim İzni Verme

iOS veya iPadOS aygıtınıza, USB aksesuarlarına her zaman erişme izni verebilirsiniz (ör. kilitli iPhone’unuza parola girmek için USB yardımcı aygıtı kullanıyorsanız). Birçok yardımcı aygıtta, USB aygıtlarına izin verme ayarı ilk bağlantıda otomatik olarak açılır.
Aygıtınızı düzenli olarak USB aksesuarlarına bağlamıyorsanız bu ayarı elle açmanız gerekebilir.
Ayarlar’da Face ID ve Parola veya Touch ID ve Parola’ya gidin ve Kilitliyken Erişime İzin Ver bölümünde USB Aksesuarları ayarını açın.

Exit mobile version