Android ve Microsoft Ortak Çalışmalar Yürütüyor

Dünyanın en büyük iki platformu olarak bilinen Android ve Microsoft ortak çalışmalar yürütme kararı aldı. Hadi gelin konunun detaylarına birlikte bakalım.

Akıllı telefon işletim sistemi alanında lider olan Android ile bilgisayar yazılımları alanında lider olan Microsoft birbirine çok yaklaştı. Bildiğiniz üzere Android tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çoğu kez büyük takdir kazanıyor. Özellikle geliştiriciler bu işletim sisteminden fazlasıyla memnun.

Microsoft ise son Windows 10 güncellemelerini saymazsak son dönemlerde oldukça iyi gidiyor. Sadece işletim sistemi değil aynı zamanda çeşitli uygulamalar alanında da ciddi gelişmeler kaydetti. Microsoft Office yazılımları ve diğer alanlarda firmanın yenilikçi tutumu gözden kaçmıyor.

Android ve Microsoft ortak çalışmalar devam edecek

Android işletim sistemlerinde Microsoft uygulamaları hazır bir şekilde geliyor. Şirket bunun devam edeceğini teyit etti. Yani Microsoft ile aralarındaki anlaşma bir noktada onların bunu devam ettirmesini teşvik etti.

Android ve Microsoft ortak çalışmalar

Tüm bunlara ek olarak Microsoft yazılımsal açıdan Android işletim sistemine dolaylı olarak destek sunuyor. Özellikle de masaüstü ve akıllı telefon uyumu giderek daha fazla artış gösteriyor. Samsung bu konuda lider diyebiliriz. Android işletim sistemi Microsoft şirketi ile bu tür dolaylı çalışmalara devam edecek gibi görünüyor.

Özellikle son dönemlerde bu ikilinin birbirine çok ihtiyacı var. Apple tarafından geliştirilen iOS platformu sıkı bir rakip. Hem Microsoft hem de Android böyle bir rakip istemiyor. Peki siz bu ikilinin yakınlaşması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version