Android Uygulamaları Windows 10 Üzerinden Çalışabilecek

New York, New York / USA - 11 11 2019: Logo of Android on the iPhone X in hands in office

2021 yılının başında Android uygulamaları Windows 10 üzerinden çalışma ihtimaline sahip. Şu anda teknoloji dünyası bunu konuşuyor.

Ortaya çıkan bir sızıntıya göre Microsoft ve Samsung anlaşmasındaki başarı nedeniyle Android cihazların tamamı Windows 10 platformuna davet edildi. Bu sayede herhangi gibi bir aracı program olmadan Android uygulamaları bilgisayar ile kullanılabilecek.

Uzun bir süredir bu veya buna benzer fırsatların sunulacağı zaten söyleniyordu. Ancak gelen son veriler ile birlikte, bunun neredeyse kesin hale geldiğini söyleyebiliriz. Windows 10 ve Android uygulamaları bundan sonra istenildiği gibi bilgisayarda kullanılabilecek.

Android uygulamaları Windows 10 ile işlevsellik kazanacak

Microsoft şirketi eskiden beri akıllı telefonlara çok büyük bir ilgi gösteriyor. Hatta şirket bir ara akıllı telefon işletim sistemi bile üretmişti. Onun bu merakı başarısızlık ile sonuçlanırsa bile yine de vazgeçmediler. En azından Android işletim sistemi ile işbirliği yapmak istiyorlar.

Android uygulamaları Windows 10

Bazı kullanıcılar akıllı telefonlarında yer alan uygulamaları Windows 10 üzerinden de kullanmak istiyordu. Bunun farkında olan Microsoft şirketi Samsung ile anlaştı. Ancak ilerleyen dönemlerde bunun son derece büyük bir getiri sağladığı görüldü. Xiaomi ve Oppo gibi şirketlerin böyle bir talepte bulunduğu söyleniyor.

Microsoft her ne kadar akıllı telefon işletim sistemi geliştirmese bile yine de ortaklıklara devam ediyor. Yeni geliştirilecek sistem ile birlikte Android kullanıcıları bilgisayar üzerinden uygulama yönetebilecek. Bunun ücretsiz olacağı söylense dahi yine de Microsoft her an karar değiştirebilir.

Exit mobile version