Android Tabanında Çok Zararlı Yazılımlar Keşfedildi!

android cihazlarda

Android ve diğer işletim sistemleri oldukça güvenli görülmesine rağmen yine de çok büyük tehlikeler barındırıyor. Özellikle de finansal alanda ortaya çıkan sorunlar, genellikle android tabanlı büyük problemlere yol açabiliyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Her ne kadar iOS kadar olmasa bile, android tabanlı uygulamalar da biraz güven sağlıyor. Ancak son gelen sızıntılara göre, android tabanlı birçok uygulama aynı zamanda çok büyük açıklara sahip veya kötü amaçlı yazılım içeriyor. Bu durum tüm gözlerin tekrar android işletim sistemine çevrilmesine yol açtı.

Android tabanlı zararlı yazılımlar

Yeni keşfedilen bu zararlı yazılım; Gmail, Google Play, Netflix gibi toplamda 337 uygulamadan kullanıcıların şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini ele geçirerek büyük zarara uğratabiliyor. Bu durum yaygın görülüyor.

Avast, AVG, BitDefender, Eset, Trend Micro, Kaspersky ve McAfee tarzındaki antivirüs programları; her ne kadar destek sunsa bile yine de yeterli değil. Bu durum biraz da kullanıcıların dikkatine bırakıldı denilebilir.

Zararlı yazılımlara sahip uygulamalar daha çok banka bilgilerine saldırıyor. Bu durum banka bilgilerinde çok büyük veri açıklarının oluşmasına neden oluyor. Sizce zararlı yazılımlar ile ilgili neler yapılabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version