Android System WebView Nedir?

Android System WebView nedir, kapatılmalı mıdır, nasıl kapatılır gibi soruların cevabını merak ediyorsanız bu rehberi inceleyin.

Android System WebView Nedir?

Android System WebView nedir sorusunun cevabını birçok Android kullanıcısı merak ediyor. Android işletim sistemli cihazınızı kullanırken çok denk gelindiğinden sizin kafanızda da bununla ilgili bir soru işaretinin oluşması son derece normaldir.

Bu yazının sonunda ise Android hizmetlerinden biri olan WebView hakkında kafanıza takılan hiçbir soru işareti kalmayacaktır.

Android System WebView Nedir, Ne İşe Yarar?

Android WebView, Android uygulamalarının web içeriğini doğrudan bir uygulama içinde görüntülemesine olanak tanıyan Android işletim sisteminin bir parçasıdır.

Bir Android cihaz üzerinden web içeriğini görüntülemek için başvurulabilecek iki yol vardır. Bunlardan ilki, web tarayıcısından geçiyor. İkinci yolda ise WebView kullanan uygulamalar kullanılıyor.

Bir geliştirici herhangi bir uygulamaya tarayıcı işlevi kazandırmak isterse WebView’dan yararlanabilir. Bu, kullanıcının tıpkı bir web tarayıcısında yaptığı gibi web sayfasını ziyaret etmesini sağlar.

WebView sadece uygulamaya bir tarayıcı işlevi kazandırmakla sınırlı kalmaz aynı zamanda Android geliştiricisi tarafından geliştirilen uygulamanın diğer özelliklerinden de yararlanmasına imkân verir.

Android WebView Gerekli midir?

Kısa bir cevap vermek gerekirse evet, buna ihtiyacınız var ama Android 7.0 Nougat ya da Android 8.0 Oreo kullanıyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz. Chrome zaten bu işletim sistemlerinde WebView işlevini yerine getirebiliyor.

Telefonunuzda hâlâ Android’in bu sürümleri çalışıyorsa ayarlardan uygulamalara girebilir ve sistem tarafında Android System WebView’yu devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu bir sistem uygulaması olduğu için onu tamamen kaldıramazsınız fakat devre dışı bırakıp mevcut güncellemeleri de kaldırabilirsiniz. Bu, ekstra depolama alanına ihtiyacı olanların tercih edebileceği bir yöntemdir ancak güvenlik açısından yeni sorunlar ortaya çıkaracağından ötürü güncellemeleri çok zorunda kalmadıkça kaldırmamanız önerilir.

Android 10, 11 ya da 12 kullananların WebView’yu kesinlikle devre dışı bırakmaması ya da güncellemeleri kaldırmaması gerekiyor.

WebView, eskiden Android işletim sisteminin temel bir parçasıydı. Sadece yeni bir Android güncellemesi yüklenerek güncellenebiliyordu ama Google, WebView’yu Android 5.0 Lollipop ile işletim sisteminden ayırdı. Bu da WebView güncellemelerinin sadece Play Store üzerinden alınabildiği bir dönemi başlattı.

Android 7.0 Nougat ile bu işlev Chrome’a taşındı. Böylece güncelleme için Chrome’u güncellemek gerekiyordu. Daha sonra Android 10 geldi ve WebView yeniden sistem uygulaması hâline geldi ve Android 12’de de orada kaldı.

Kısacası Android 10 ve üstü bir işletim sistemi kullanıyorsanız onu kesinlikle devre dışı bırakmamalısınız.

Exit mobile version