Android Q Karanlık Modu Pil Tasarrufu Sağlıyor mu ?

Entegre sistem çapında bir karanlık mod, bu yıl Android Q ile gelmesi beklenen en büyük özelliklerden biri. Tamamen siyah bir arayüz; özellikle neşeli görünmese de, hepimizin takdir edebileceğimiz çok sayıda avantajı barındırıyor.

Android Q Pil Ömrünü Ne Kadar Arttırıyor ?

Güç tasarrufu özelliği; özellikle OLED ekranlı cihazlar için geçerlidir. Her pikselin ayrı ayrı aydınlatıldığı bilindiği için; ne kadar karanlık olursa, o kadar az güç tüketilir. Siyah OLED pikselleri pratikte kapatır.

Bu nedenle sistem genelinde bir karanlık mod, böyle bir telefonda pil ömrünü kesinlikle artıracaktır. Ancak bu konuyu farklı telefonlar için ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor.

Ortalama olarak; Pixel 3’teki arayüze ve temel stok uygulamalarına göz atmak, karanlık bir tema uygulandığında % 30 daha az güç harcatabiliyor. Şaşırtıcı bir sonuç gibi görünüyor. Ancak bu, ortalama bir rakam. Beyazların baskın olduğu belli ekranların görüntülenmesi; örneğin telefon rehberiniz, karanlık bir tema uygulandıktan sonra% 50 daha az güç harcayabiliyor.

Özellikle de sosyal medya hesapları değerlendirildiğinde; güç tasarrufunun % 20 gibi oranlara çıktığını görebilirsiniz. Bu nedenle Android Q güncellemesindeki karanlık modun şarj sürenizi ciddi oranlarda artırdığını söylemek mümkün.

Exit mobile version