Android mi iOS mu? Microsoft’un sahibi Bill Gates açıkladı

Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, Clubhouse’da gazeteci Andrew Ross Sorkin ile bir soru cevap oturumunda Android telefon mu iOS destekli telefon mu kullandığını açıkladı.  Hangi işletim sistemini tercih ettiği sorulduğunda, Bill Gates, “Aslında bir Android telefon kullanıyorum. Her şeyi takip etmek istediğim için genellikle iPhone’larla oynarım, ancak yanımda taşıdığım Android oluyor.” cevabını verdi.

Gates, Android’in Microsoft yazılımını kullanmasının belirleyici faktör olduğunu söyledi. Microsoft kurucu ortağı şöyle açıkladı: Android üreticilerinden bazıları Microsoft yazılımını benim için kolaylaştıracak şekilde önceden yüklediler. Yazılımın işletim sistemine nasıl bağlandığı konusunda daha esnekler. İşte buna alışmaya başladım. Biliyorsun, birçok arkadaşımın “iPhone’u” var, yani saflık yok” dedi.

Twitter, ücretli “Süper Takip”leri duyurdu

BILL GATES EN BÜYÜK HATASINI AÇIKLADI

Yazılım milyarderi, şimdiye kadarki en büyük hatasının Apple ve Google’ın mobil pazarın sahibi olmasına izin vermek olduğunu itiraf etti.

Microsoft, Windows Mobile işletim sistemleri ailesiyle başlangıçta mobil yazılımda pazar lideriydi. Ancak 2007’de iPhone’un piyasaya sürülmesi, bir yıl sonra ilk Android telefonun piyasaya sürülmesi, piyasayı önemli ölçüde değiştirdi. Microsoft, 2010 yılında Windows Phone ile mobil paketini yeniden başlattı ancak gemi yola çıkmıştı.

Telefonunun satışları Fransa ve İtalya gibi ülkelerde çift haneli pazar payına ulaşmasına rağmen, Amerikalı tüketiciler arasında hiçbir zaman büyük bir popülerlik kazanmadı.

Girişim şirketi Village Global’in ev sahipliği yaptığı bir röportajda Gates şunları söyledi:

Biliyorsunuz, yazılım dünyasında, özellikle platformlar için, bunlar kazanan her şeyi alır pazarlarıdır. Yani, biliyorsunuz, şimdiye kadarki en büyük hata, yaptığım kötü yönetim her ne olursa olsun, Microsoft’un Android olduğu gibi olmamasına neden oldu, Android, Apple olmayan standart telefon formu platformudur. Bu, Microsoft’un kazanması doğal bir şeydi.

Exit mobile version