Android Gizli Kodlar Neler?

Android gizli kodlar ile telefonunuzda daha fazla özelliğe erişmek ister misiniz? Bu kodlara mutlaka göz atın.

Android gizli kodlar ile normalde uzun uzadıya nasıl yapılacağını ya da yapılmasının mümkün olmadığını düşündüğünüz işlemleri çok kısa sürede yapabilirsiniz. Bununla birlikte Android’deki tüm işlevlere erişebilirsiniz.

Google’ın işletim sistemi Android, milyarlarca kullanıcısı ile en büyük topluluklardan birine sahiptir. Bu da onu bugün dünyanın en popüler mobil işletim sistemi yapıyor. Uzun bir süredir Android işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsanız USSD kodları keşfetmiş olabilirsiniz.

Gizli kodlar olarak da bilinen USSD kodları, akıllı telefonunuzdaki gizli fonksiyonları kullanmanızı sağlar. USSD kodları, akıllı telefonunuzdaki gizli özelliklere erişmek istiyorsanız oldukça kullanışlı olabilir.

Android’de herhangi bir kodu kullanmak istiyorsanız o kodu doğrudan tuşlamanız gerekiyor. Kodun doğru girilmesi hâlinde özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Peki, Android’deki bilinmeyen fakat kullanıcıya büyük katkısı dokunabilecek bir potansiyele sahip kodlar nelerdir? Dilerseniz gelin, bu kodları hızlı bir şekilde öğrenelim.

Android Gizli Kodlar Listesi

Android Gizli Kodlar Listesi

Kod İşlevi
*#06# IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) gösterir.
*#07# Cihazın SAR değerini gösterir.
*#*#273282*255*663282*#*#* Tüm medyayı yedekler.
*#*#7780#*#* Fabrika ayarlarına sıfırlar.
*#*#232338#*#* MAC adresini görüntüler.
*#3282*727336*# Sistem ve depolama bilgilerini gösterir.
*#67# Çağrı yönlendirmeyi kontrol eder. Bu kod kullanılarak aramaların başka bir numaraya yönlendirilpi yönlendirilmediği öğrenilebilir. Bunun yanı sıra yönlendirilen numara da gösterilecektir. Telefon meşgulken arama yönlendiriliyorsa bunu da öğrenmenizi sağlar.
*#*#34971539#*#* Kamera bilgilerini gösterir.
*#1234# (OnePlus) Yazılım sürümünü görüntüler.
*#*#2947322243#*#* (OnePlus) Dahili hafızayı siler. Dikkatli kullanın.
*#0228# (Samsung) Batarya durumunu gösterir.
*#0808# (Samsung) USB ayarlarını açar.
*#0*# (Samsung) Donanım test modunu açar. Bu bölümde S-Pen, dokunmatik, sensör gibi çeşitli seçenekler bulacaksınız. Dilediğinizi test edebilirsiniz.
*#66# (OnePlus) IMEI şifreli olarak gösterir.
*#*#73788423#*#* (Sony) Servis menüsünü açar.
*#07# (Sony) Sertifika ayrıntılarını gösterir.
*43# Arama bekletmeyi etkinleştirir. Telefonun ayarlarından da arama bekletme özelliğini etkinleştirebilirsiniz ama bu kod, bunu daha hızlı yapmanızı asğlar. Arama bekletmeyi geri kapatmak için #43# kodunu kullanabilirsiniz. Arama bekletmenin açık olup olmadığını kontrol etmek için *#43# kodunu kullanabilirsiniz.
##002# Tüm arama yönlendirmelerini devre dışı bırakır.
*31# Arayan kimliğini gizler.
*#0011# Servis modunu açar.
Exit mobile version