Android Ekran Süresi Öğrenme Yöntemleri Neler?

Android ekran süresi öğrenme yöntemleri ile Android cihazlarda geçirdiğiniz zamanı kontrol altına alın, kendinize daha çok zaman ayırın.

Android ekran süresi öğrenme yöntemlerinden birini kullanarak akıllı telefon kullanımını daha iyi bir şekilde kontrol altında tutabilirsiniz. Birçok kullanıcı gibi siz de akıllı telefonunuzu ne kadar kullandığınızı öğrenmek için bir araca ihtiyacınız olmadığını düşünebilirsiniz.

Tabii ki her kullanıcı, akıllı telefonda ne kadar zaman geçirdiğinin az çok farkındadır. Bu araçların kullanılmasını gerekli kılan nokta ise size en doğru verileri sunarak ikna olmanızı sağlamasıdır.

Siz bu verilere bakarak aslında telefonda gerçekten çok zaman geçirdiğinizi fark ediyorsunuz. Bu araçları kullanmazsanız muhtemelen çok zaman geçirdiğinizin farkında bile olmayacaksınız.

Android telefonda geçirilen zamanı öğrenmek için kullanacağımız yöntemlerden biri de size aşırı akıllı telefon ya da tablet kullanılması hâlinde birkaç kısıtlama getirme imkânı tanıyor.

Android Ekran Süresi Öğrenme Yolları

Android Ekran Süresi Öğrenme Yolları

Android cihazda ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenmek için başvurabileceğiniz 3 yöntem var. Bunlardan ilki, Dijital Denge özelliği. İkincisi, ekran süresini takip etmek için geliştirilen uygulamalar. Üçüncüsü ise Instagram gibi uygulamalarda yer alan ekran süresi özelliği.

Dilerseniz bu yöntemlerin her birini detaylı bir şekilde ele alalım.

1. Dijital Denge Nasıl Kullanılır?

2. Android Ekran Süresi Öğrenme Uygulamaları

Ekran süresini öğrenmek için başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de yukarıda sıraladığımız uygulamaları içeriyor.

2.1. StayFree

StayFree, akıllı telefonunuzu ne kadar kullandığınızı öğrenmek için kullanabileceğiniz bir uygulama. Diğer uygulamalar gibi çok fazla kaynak da kullanmıyor. Kullanıcı dostu bir arayüzü var.

Telefon bağımlılığınız varsa uygulama kısıtlama özelliğinin size mutlaka faydası dokunacaktır. Uygulamada yer alan pomodoro zamanlayıcı sayesinde işlerinize de çok daha iyi şekilde odaklanma şansına sahip olursunuz.

2.2. ActionDash

ActionDash, ekran kullanma sürenizi kısaltmak için kullanabileceğiniz başka bir uygulama. Telefonunuzu ne kadar kullanıyorsunuz? Bunu öğrenebilirsiniz ve bununla da sınırlı kalmayıp odaklanma modunu açabilirsiniz. Bu modu açtığınızda en sevdiğiniz uygulamaları ne kadar kullanacağınızı belirleyebilirsiniz.

Uygulama ayrıca İngilizce, Almanca ve daha pek çok dil desteği sunuyor. Zamanınızı daha çok kendinize ayırmak için mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

2.3. Screen Time & Parent Control

Screen Time & Parent Control, teknolojinin dikkat dağıtıcı etkisine karşı tam koruma sağlıyor. Bu uygulama ile dijital ortamda ne kadar zaman geçirdiğinizi günü gününe takip edebiliyorsunuz. Haftalık ya da aylık olarak rapor alabilir, en sevdiğiniz uygulamalarda ne kadar zaman harcadığınızı görebilirsiniz.

3. Uygulamaların Ekran Süresi Özelliğini Kullanma

Bu yöntem Android ekran süresi öğrenme yöntemi olarak kullanılmasa da size bazı en sevdiğiniz uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizi gösterebilir. Instagram gibi uygulamaların ekran süresi özelliği bulunuyor.

Bu özellik, size gün içinde uygulamada ne kadar vakit harcadığınızı gösteriyor. Hangi uygulamayı daha çok kullandığınızı uygulamaların söz konusu özelliklerini kullanarak öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version