Android Cihazlarda Önceden Yüklü Zararlı Yazılımlar Bulundu

Çinli bir teknoloji üreticisi olan Transsion tarafından Android cihazlarda önceden yüklü zararlı yazılımlar keşfedildi. Bu zararlı yazılımların Secure-D tarafından bulunduğu ve hemen ilgililere bildirildiği de söylendi.

Akıllı telefonlar neredeyse her yerde bulunuyor ve kullanıcılar tarafından da büyük bir rağbet görüyor. Bu nedenle de saldırılara daha açık hale geliyorlar. 19,2 milyon şüpheli işlem keşfeden yetkililer konuyla ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Yapılan tespitlerde, sadece bir tane değil aynı zamanda farklı farklı zararlı yazılımların olduğu da söylendi.

Android cihazlarda zararlı yazılım sayısı artıyor

Triada isimli kötü amaçlı yazılımın bu telefonlarda ön yüklü olması ilk olarak tespit edilen sorunlar arasındaydı. Ayrıca bununla birlikte Android ekosistemindeki en sıkıntılı kötü amaçlı yazılımlardan bir tanesi olan xHelper, büyük dikkat çekenler arasında yer aldı. Bu virüs türü en tehlikeliler arasında yer alıyor.

Android cihazlarda zararlı yazılım

Kötü amaçlı yazılımlar iki farklı şekilde kullanılabilir. Öncelikli olarak başka birisi bunları arka kapı yazılımı olarak da tercih etme imkanına sahip. Böyle bir durumda cihaza erişim son derece kolay olacaktır. İsteyen herkes arka kapıyı kullanarak cihazın fonksiyonlarına erişebilir. Hatta bu yöntemle bütün kritik bilgilere ulaşmak da mümkün.

Bir diğer problem ise Triada’nın bazı art niyetli bileşen üreticileri tarafından OEM içerisine gömülme ihtimali. Böyle bir durum aynı zamanda kişisel verilerinize ulaşımı mümkün hale getirir. Peki siz kendinizi güvende hissediyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version