Android cihaz sıfırlama işlemi

Android cihaz sıfırlama işlemi

Herhangi bir Android işletim sistemine sahip cihazınızı karşılaştığınız problemler doğrultusunda sıfırlayıp format atmanız gerekebilir. Peki Android cihazlar nasıl sıfırlanır?

ANDORID TELEFONA NASIL FORMAT ATILIR?

Zaman zaman her akıllı telefonda ya da tablet gibi teknolojik cihazlarda sorunlar yaşanabiliyor. Varolan problemin büyüklüğüne göre cihazı servise verebilir ya da kendiniz de halledebilirsiniz. Peki, Android işletim sistemine sahip bir cihaza nasıl format atılır? Android telefonlar nasıl sıfırlanır?

İlk olarak telefonun Ayarlar bölümünü açın. Android cihazların üst köşesinde yer alan Bildirim alanındaki Çark simgesine dokunun. Karşınıza çıkan Ayarlar kısmında kimi telefonlarda Genel Yönetim kimi telefonlarda ise Sistem menüsü olarak karşımıza çıkan seçenekleri göreceksiniz. Bu seçenek altında yer alan Sıfırlama menüsüne tıklayın.

Bu noktada üç farklı alternatif göreceksiniz. Bunlar: Fabrika ayarlarına sıfırla, Ağ Ayarlarını sıfırla ve Fabrika ayarlarına sıfırla. Fabrika ayarlarına dön derseniz cihaz, ilk açıldığı andaki haline döner. Ağ Ayarlarını sıfırla derseniz telefonun sadece ağ ayarları sıfırlanır. Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneği ise bütün ayarları sıfırlayıp varolan dökümanların hepsini siler. Bu işlemin herhangi bir dönüşü de olmaz.

Exit mobile version