Android Cep Telefonu Kullanıyorsanız Bu Habere Dikkat!

Android cep telefonu kullananlar için çok büyük tehlikeler mevcut. Özellikle de yeteri kadar zararlı yazılım koruması sağlanmıyorsa, kesinlikle güvende değilsiniz. Google tarafından yapılan bir çalışma bunu çok net bir şekilde gözler önüne serdi.

Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi akıllı telefonlar Android işletim sistemini kullanıyor. Bu işletim sistemi günümüzün en popülerleri arasında yer alıyor. Peki Google tarafından geliştirilen platform, ne kadar güvenilir. Açıkçası Google bile son dönemlerde bununla ilgili bazı soru işaretlerine sahip.

Android cep telefonu kullananlar büyük tehlike altında

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olan Google önemli bir temizleme yaptı. Google Play Store içerisinde yer alan 38 farklı uygulama tehlikeli olduğu gerekçesiyle silindi. Böylece Play Store uygulaması çok daha güvenli hale geldi.

Android cep telefonu kullananlar

Firma zaten son dönemlerde kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyordu. Özellikle de çeşitli virüslerin yer aldığı uygulamalar, istenmeyen reklamlar gösteriyordu. Ayrıca bu reklamların farklı sayfalara yönlendirdiği de bilinen gerçekler arasında.

Yoğun bir şekilde virüs içeren uygulamalar genellikle filtre ve güzellik gibi alanlarda hizmet veriyor. Bu tür uygulamaların neredeyse %80 gibi bir bölümü çok ciddi virüslere sahip. Zararlı yazılımlar uygulamalardan akıllı telefonlara ulaşıyor ve bütün cihazı ele geçirebiliyor. Sizce Google Play Store platformu güvenilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Binaların Deprem Dayanıklılığı Bakın Hangi Teknolojiyle Ölçülecek!

Exit mobile version