Android Auto Uygulaması Bakın Hangi Özelliği Alacak

Android Auto uygulaması, akıllı telefonunuzu arabanıza entegre etmenizi sağlar ve sürücünün güvenliği büyük önem taşır. Neredeyse herşeyi bu uygulama üzerinden yapmak mümkün diyebiliriz.

Sürüş sırasında müziğinizi kontrol etmenize, navigasyon rehberliğine sahip olmanıza, hava durumu raporlarını almanıza ve daha pek çok şeye izin vermeniz iyi görülse bile, sürücünün dikkatini dağıtabileceği pek görülen bir durum değil.

Android Auto uygulaması güncelleniyor

Şimdiye kadar her bildirim aldığınızda, arabanızın hoparlörlerinden duyma imkanınız vardı. Sürüşe odaklanmaya çalışıyorsanız, özellikle de çok fazla bildirim alırsınız.

Google Asistan güncellenerek

Bu büyük bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte, Android Auto uygulamasının 5.0.500224 sürümünde nihayet sesi bildirimlerden kapatma seçeneği yer alıyor. Bu özelliğin Google’a eklenmesi uzun sürmesine rağmen, henüz dikkat dağıtıcı şeylerden tamamen arınmış değil. 

Ses kapalı olsa bile, bildirimler yok olana kadar arabanızın ekranında görünmeye devam eder. Bazı kullanıcılara göre, bildirim sesi açık olsa bile bildirimler ekranda takılı kalıyor. Yine de, özellik tam olarak birçok kişinin uzun zamandır talep ettikleri arasında yer alıyor.

Exit mobile version