Zararlı Android Uygulamalarına Dikkat!

Android antivirüs programları sandığınızın aksine telefonunuza zarar veriyor olabilir. İşte dikkat etmeniz gereken uygulamalar!

Android telefonlarınızdaki antivirüs programları her zaman cihazınızın yararına olmuyor. Google Play Store, sadece geçtiğimiz yıl, bir milyonu aşan sayıda kötü amaçlı uygulamaların kullanıcılara ulaşmasını engelledi. Ancak bu kadar fazla uygulama içerisinde sisteme sızanlar da tabii ki mevcut. Her hafta Google’ın engelleyemediği kötü amaçlı yazılımlar ve gizlilik ihlalleri hakkında haberler duyuyoruz. Bu sefer de bir değişiklik olmadı.

Her ne kadar Google güvenliği sağlamaya çalışsa da sadece bu önlemlere güvenemeyeceğimize zamanla daha da emin oluyoruz. Bu durumda da antivirüs programlarına başvurmak en iyi seçenek gibi duruyor. Fakat bu programlar da her zaman masum olmuyor. Hatta bazı uygulamalar kullanıcılara yarardan çok zarar bile getirebilir. Burada sadece kıyıda köşede kalmış uygulamalardan da bahsetmiyoruz. En güvenli olduğunu düşündüğünüz uygulamalar size zarar veriyor olabilir.

Zararlı Android antivirüs uygulamaları listesi

android-virus
Android antivirüs uygulamalarına dikkat

Antivirüs programları işe yarıyor mu?

Artık uygulamaların bilgilerinize eriştiği oldukça yaygın bir bilgi. Neredeyse herkes bu durumu kabullenmiş durumda. Bir yandan da bu izinleri kabul etmeden çoğu uygulamayı kullanmak mümkün değil. Uygulamalar her ne kadar gizlilik sözü verse de, bu söze güvenmek kullanıcılar için her zaman mümkün olmuyor. Özellikle de en güvenilir uygulamalar ve şirketlerden sürekli gizlilik ihlali haberleri duyduğumuz zaman bunların dışındaki yazılımlara güvenmek daha da zorlaşıyor.

Cybernews güvenlik uzmanları Google Play Store’daki 40 popüler antivirüs uygulamasını test etti ve içlerinden sadece 2 tanesinin güvenli olduğunu açıkladı. Ek olarak ekip, 2 farklı uygulamanın gizlilik ihlallerini gizleyen bir yazılım kullandığını tespit etti. Bilgi takibi yapmayan bir diğer 2 uygulama ise, buna rağmen güvenlik testini geçemedi. Ekibin bu sonuçları nelere göre açıkladığı net değil. Fakat açıkladıkları sonuçlar bu yönde.

Virüslerden nasıl korunuruz?

Sonuç olarak, bu uygulamalardan kaçınmak yararınıza bile olabilir. Bunların yanında, telefonunuza indirdiğiniz her uygulamaya dikkat etmenizi öneriyoruz. İndirdiğiniz uygulamaların özellikle kullanıcı yorumlarına dikkat etmek almanız gereken önlemlerden birisi. Ne kadar dikkatli olursanız olun, %100 güvenlik sağlamak oldukça zor. Yukarıdaki listede belirttiğimiz uygulamalara ise özellikle dikkat edebilirsiniz.

Exit mobile version