Android 13 Beta 2.1 Yayınlandı

Google, Android 13 Beta 2.1 güncellemesini yayınladı. Bu sürümde bir önceki sürümün hata düzeltmeleri yer alıyor.

Android 13 gittikçe yaklaşıyor ve bir sonraki platform sürümünde neler olacağını görmüştük. Şirketin her derlemede yeni özellikler eklediğini gördük. Bazı önemli noktalar arasında fotoğraf seçici API’si ve daha ayrıntılı medya dosyaları izinleri yer alıyor. En son, bu yılki Google I/O sırasında, daha öngörülü bir geri hareket için zemin hazırlayan Android 13 Beta 2’nin düştüğünü gördük. Ancak şirket, şu anda test etmekte olan kullanıcılar için birkaç yazılım düzeltmesini paketleyen Beta 2.1 ile çoktan çıktı.

Android 13 Ne Zaman Çıkacak?

Android güncellemeleri için Google, geliştiricilerin Google’ın nihai dahili API’ler ve uygulamaya yönelik sistem davranışlarıyla birlikte SDK/NDK API’lerini ne zaman sunmayı planladığını bilmeleri için genellikle bir “platform kararlılığı” kilometre taşı ortaya koyar.

Google, resmi sürümden önce en az birkaç hafta planlanmak üzere Haziran 2022’de platform kararlılığına ulaşmayı planlıyor. Android 12, 2021 yılının Ağustos ayında kullanıcılara sunulmuştu. Son sürüm o yılın Ekim ayında yayınlandı. Google, kontrol edebileceğiniz yayın zaman çizelgesi hakkında daha fazla ayrıntı yayınladı.

Android 13 Beta 2.1 Hata Düzeltmeleri Neler?

Bu düzeltmeler aşağıdaki gibidir:

Bu betalardan birini kullanan biriyseniz, yeni çıkan Beta 2.1’i yüklemeyi düşünmelisiniz. Google’ın Beta 2 için yayınladığı bilinen sorunlar listesi burada geçerli olsa da, Google’ın bunları daha yüksek öncelikli olarak kabul ettiği ve beta sürümleri arasında düzelttiği görülüyor.

Sonuç olarak, oldukça küçük bir sürüm ve Google’ın sürümler arasında hataları giderdiğini görmek güzel. Beta sürümleri, Android’in bir sonraki sürümünü denemek isteyen kullanıcılar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle onu günlük sürücünüzde kullanmamanız gerekirken, birçok kullanıcının kullandığından eminiz. Sonuç olarak, bunlardan bazıları, insanlar için sorunlara neden olabilecek oldukça sorunlu böceklerdir.

Android Developer Beta 2.1’i kolayca indirebilir. Google, Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 5, Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 4 XL veya Pixel 4 için bu beta güncellemesini resmi olarak yayınlıyor. Android Studio’da Android Emulator ve ayrıca bir GSI de kullanabilirsiniz.

Exit mobile version