Android 13 alacak LG telefonları

LG Kore web sitesinde, şirketin Android 12’ye güncellemeyi planladığı telefonların yanı sıra Android 13 bile alacak birkaç cihaz listeleniyor. Bu yükseltmeler, büyük olasılıkla şirketin geçen hafta duyurulan mobil sektör çıkışından çok sonra gerçekleşecek. Phone Arena, daha önce bazı modellerin işletim sistemini 12’ye yükselteceğini belirten güncellenmiş SSS’yi gördü.

SSS’ye göre, LG Wing ve Velvet’in her iki çeşidi de (LTE ve 5G) Android 13’ü alacak. LG ayrıca bu modellerin V50, V50S, G8, Q31, Q52 ve Q92 ile birlikte bir Android 12 yükseltmesi. Şirket ayrıca, bu iki güncellemenin kesinlikle garanti edilmediğini ve ürün performansına, ürün stabilizasyon düzeyine ve Google politikasına bağlı olacağını belirtti.

Samsung Galaxy M42 5G akıllı telefon yakında geliyor

LG Korea, Q61, Q70 ve Q9 One ile birlikte yukarıda bahsedilen modeller için halihazırda devam eden bir Android 11 güncellemesinin planlandığını söylüyor. Öte yandan, Avrupa ve Asya’da satılan Q serisi modeller, ABD’de K serisi olarak satılan ilgili modellere benzer, ancak kesinlikle birebir eşleşme değildir.

Güncellemelerin kullanılabilirliği ve zamanlaması elbette bölgeye göre değişecektir, ancak liste, şirketin öncelik vermeyi planladığı modellerin iyi bir göstergesidir. Kısa süre önce LG’nin Alman web sitesi, Android 11 güncellemeleri için bir zaman çizelgesi yayınladı ve bunların çoğu 2021’in sonuna kadar yayınlanmayacak.

Son zamanlarda LG akıllı telefonlar hakkında pek çok haber var, ancak şirket yaz aylarında akıllı telefon işinden çıkacağını doğruladı. Geçen hafta, bazı cihazların üç adede kadar işletim sistemi güncellemesi alacağını duyurdu, ancak hangisinin Android 13’e getirileceği belirsizdi.

İŞTE ANDROID 11,12 VE 13 GÜNCELLEMESİ ALACAK LG TELEFONLARI

Şimdi, LG Kore hangi cihazları Android 11, Android 12 ve Android 13’e yükseltmeyi beklediğini onaylayan bir bildiri yayınladı. Bazıları zaten Android 11 almaya başlamış olsa da cihazlar aşağıdaki gibidir.

Android 11

LG Wing
LG Velvet
LG Velvet LTE
LG V50S
LG V50
LG G8
LG Q31
LG Q51
LG Q52
LG Q61
LG Q70
LG Q92
LG Q9 One

Android 12

LG Wing
LG Velvet
LG Velvet LTE
LG V50S
LG V50
LG G8
LG Q31
LG Q52
LG Q92

Android 13

LG Velvet
LG Velvet LTE
LG Wing

Şirket, yol haritasının zamanla değişebileceğini, ancak görünüşe göre yalnızca test sırasında performans sorunları ortaya çıkarsa kaydedildiğini belirtiyor. Anlaşılır bir şekilde, LG’nin Android 12 veya Android 13’ü ne zaman dağıtmaya başlayacağına dair hiçbir fikri yok. Ayrıca LG’nin G8S ThinQ dahil Güney Kore’de de satmadığı cihazları yükseltmesini bekliyoruz.

Bununla birlikte, LG’nin neden V60 ThinQ’yu yükseltme listelerinden çıkardığını açıklayamayız. Şirket Güney Kore’de bir varyant (LM-V600N) satıyor, bu nedenle en az Android 11 alması gerekiyor. LG, V60 ThinQ’yu Android 10’da piyasaya sürdü, bu nedenle Velvet, Velvet LTE ile birlikte Android 13’ü alan dördüncü cihaz olmalı. ve Wing. V60 ThinQ zaten bazı ülkelerde Android 11’i almaya başladı, bu yüzden şimdilik LG’nin planlarında kaldığından şüpheleniyoruz.

 

Exit mobile version