Android 12 Tanıtım Videosu Sızdı! İşte Yenilikler

Android 12, Google’ın Şubat ayında duyurduğu bir güncellemeydi. O zamandan bu yana bazı sızıntılarla karşılaştık. Şimdi de elimizde bir tanıtım videosu mevcut. Bu video sayesinde nelerle karşılaşacağımızı görüyoruz. İşte o video!

Güvenilir kaynak Jon Prosser, YouTube kanalında Android 12’nin özelliklerini gösteren bir video paylaştı. Google, yaptıkları yenilikleri üç kısa madde ile özetledi. Cihazların birlikte nasıl daha iyi çalışacağı veya daha güçlü gizlilik ve güvenlik korumalarının nasıl olduğu hakkında çok fazla bilgi yok. Fakat  “güzel yeni deneyim” hakkında çok şey öğreniyoruz. Android 12’de, geliştirici ön izlemelerinin her birinde belgelenen birçok değişiklik mevcut. Ancak bunlar tabii ki sadece bize ne beklememiz gerektiği hakkında bilgi veriyor.

Android 12 sızıntıları
Android 12 sızıntıları

Android 12 yenilikleri

Yeni güncellemede pek çok yeni widget ve animasyonlar mevcut. Google, mevcut kullanıcı arayüzü öğelerini yeniden tasarlayarak ve yeni animasyonlar ekleyerek her yıl Android’in tasarımında küçük değişiklikler yapıyor. Bu yıl bunları tekrardan görüyoruz.

Özelliklere gelecek olursak, bildirimler çubuğunda yeni tasarlanmış Wi-Fi ve Bluetooth geçişlerinin yanı sıra yepyeni bir müzik widget’ı var. Ayrıca yeni bir ses kaydırıcısı, yeniden tasarlanmış bildirimler mevcut. Ek olarak yeni bir saat widget’ı ve hatta yeni bir hava durumu widget’ı da mevcut. Çok sayıda küçük değişiklik var, ancak bunların tümü daha uyumlu ve hoş bir Android kullanıcı arayüzü oluşturmak için bir araya geliyor. Yeni animasyonlardan bazılarını görmek için Prosser’ın videosuna da göz atabilirsiniz.

Android 12 sızıntıları

Android 12 kullanıcı arayüzü büyük oranda değişiyor

Prosser’a göre, yeni Android 12 sürümü ağırlıklı olarak yeni bir kullanıcı arayüzünün tanıtımına odaklanacak. Klavye, uygulama simgeleri ve diğer kullanıcı arabirimi öğelerinin tümü, sistem genelinde tutarlı bir tasarım oluşturuyor. Gördüğümüz tanıtım videosuna göre, farklı uygulamalarda bile bildirimleri gruplandırabileceksiniz.

Ayrıca, kilit ekranının daha büyük bir saati var gibi duruyor. ‘Silky Home’u hatırlarsanız, ayarlar kullanıcı arayüzünü tek elle kullanımı daha kolay hale getiren bir özellikti. Görünüşe göre bu tasarım, yeni Android 12’nin kullanıcı arayüzünün tamamına nüfuz edecek. Gelecekte Android 12’nin kullanıcı arayüzünün tam olarak nasıl görüneceğini anlamak zor. Fakat Google’ın bazı büyük değişiklikler peşinde olduğu açık.

Bu yeni güncelleme hakkında şimdilik bildiklerimiz bunlar. Fakat 18 Mayıs tarihindeki Google etkinliğinde bu yeni güncellemeyi görmeyi bekliyoruz. O zamana kadar takipte kalın.

Twitter İçin ‘Blue’ Adlı Ücretli Abonelik Geliyor

Exit mobile version