Android 12 İle Google Asistan’a Gelen Yeni Özellik

Google Asistan’a, Android 12 ile kullanım kolaylığı sağlayacak yeni bir özellik gelecek. Bu özellik sayesinde ‘Hey Google’ demenize gerek kalmadan Asistan’ı kullanabileceksiniz. İşte detaylar!

Google Asistan güç düğmesi ile aktifleşecek

XDA Developers adlı sitenin keşfettiği bu yeni özellik, güç düğmesi ile Google Asistan’ı kullanmaya başlamanıza yarayacak. Google Asistan’ı bazı telefonlarda belirli dokunmatik hareketlerle kullanabiliyoruz. Bazılarında ise bu iş için ayarlı bir tuş oluyor. Android 12 güncellemesi ile birlikte, bunu güç butonu ile yapabileceğiz.

Güç butonu ile Asistan’ı çalıştırmak bazı telefonlarda zaten bulunan bir özellik. Çinli şirketlerin bazı modellerinde bu özellik mevcut. Aynı zamanda bazı özel Android arayüzlerinde de bu özellik mevcut. Fakat şimdi tüm Android kullanıcılarının hizmetinde olacak.

XDA Developers’ın keşfettiği Google App (12.18.6.29) kodlarında Android 12 için böyle bir özellik olduğunu görüyoruz. Rapora göre, güç butonuna uzunca bastığınızda Google Asistan’ı kullanabileceksiniz.

Bu özellik geldiği zaman ayarlardan etkinleştirebilirsiniz. Aynı zamanda bu özelliği, XDA Developers’dan Mishaal Rahman Pixel 3 XL telefonunda tespit etti. Fakat özellik şuan etkinleştirilmiyor.

Şuan, Google Asistan’ı ‘Hey Google’ diyerek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda anasayfa tuşuna uzunca bastığınızda da Asistan’ı kullanabiliyorsunuz. Nokia ve LG gibi markaların da kendi Asistan tuşları mevcut.

Android 12 ile gelecek diğer özellikler

Söylentilere göre şirket, bir de ekrana iki kez tıkladığınızda gelecek olan bir sanal asistan üzerinde çalışıyor. Fakat bunu muhtemelen Android 12’de göremeyeceğiz.

Android 12

Ek olarak, XDA Developers farklı Google App özellikleri de keşfetti. Bunlardan biri, Android 12 ile daha kolay ödeme gerçekleştirebileceksiniz. Böylece güvenlik işlemleri daha kolay olacak ve daha hızlı bir şekilde ödeme gerçekleşecek. Bu özellik güvenlik işlemlerini atlamayı kapsıyor. Bu sebeple, henüz aktif olmasa da, karşımıza geldiğinde, telefonunuz yanınızda değilse aktifleştirmemenizi öneririz.

Android 12’nin ise 2021 yılının sonlarına doğru karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Fakat herkese açık beta sürümü daha önce de gelebilir. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Samsung Galaxy Z Fold 3 Kamera Özellikleri Sızdı

Exit mobile version