Android 12 çıkış tarihi belli oldu

Google, geçen hafta Android 12'nin son beta sürümünü yayınladı. Şimdi XDA'dan Mishaal Rahman, Android 12 kaynak kodunun ayrıntılandıran dahili bir Google belgesini paylaştı. 4 Ekim'de Google'ın Android Açık Kaynak Projesi'nde (AOSP) yayınlanacak.

Geçen hafta Google, Pixel telefonlar için Android 12 yazılım güncellemesinin beşinci (ve son) beta sürümünü yayınladı. Google, kararlı güncellemenin bundan birkaç hafta sonra başlamasını beklememiz gerektiğini söylüyor. Ancak hiçbir zaman kesin bir tarih vermediler. Şimdi, Pixel telefonlar için Android 12 kararlı güncellemesinin geçici lansman tarihinin ne olabileceğine dair kanıtlar gördük.

Bugün erken saatlerde, şirketin Android 10, Android 11 ve Android 12 tabanlı yazılım derlemelerini onaylamayı ne zaman durduracağını ayrıntılandıran dahili bir Google belgesinden bir ekran görüntüsünü Twitter’da paylaşıldı. OEM’lerin Google Mobil Hizmetleri (GMS) ile birlikte gönderilmek üzere gerekli uyumluluk testlerini geçtiğini iddia ettiği her yazılım sürümüydü. OEM’lerin yalnızca Android’in eski sürümlerini çalıştıran cihazları piyasaya sürmeye devam etmemesini sağlamak için Google; sonunda eski Android işletim sistemi sürümlerine dayalı yapıları onaylamayı durduruyor. Paylaşılan belge, bunun ne zaman gerçekleştiğini listeledi. Ayrıca, o sürüm için onay penceresinin ne zaman kapanacağına ilişkin geri sayımı etkin bir şekilde başlatmak için Google’ın belirli bir Android sürümünün kaynak kodunu ne zaman yayınladığını da listeledi.

İŞTE ANDROID 12 ÇIKIŞ TARİHİ

Bu belgeye göre Google, yazılım güncellemesi için kaynak kodunu 4 Ekim 2021’de yayınlayacak. Bu kaynak kodu Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) Gerrit’te yayına sokacak. Büyük ihtimalle Android 12’nin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk gelecek. Önceki tarihe bakarsak, Pixel telefonlar için kararlı bir güncelleme olacak.

Android 9 Pie için kaynak kodu, 6 Ağustos 2018’de yayınlandı. Benzer şekilde, Android 10 kararlı güncellemesi 3 Eylül 2019’da Pixel telefonlar için yayınlandı. Kısa süre sonra aynı gün AOSP’ye yüklenen kaynak kodu izledi. Geçen yıl Google, 8 Eylül 2020’de Android 11 kaynak kodunu yayınladı. Bu nedenle, Android 12 kaynak kodunun geçici yayın tarihi olduğundan; Android 12 kararlı güncellemesinin Pixel telefonlar için 4 Ekim 2021’de piyasaya sürülme olasılığı çok yüksektir.

Exit mobile version