Android 12 Alması Beklenen Telefonlar

Android 12 ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Samsung’un Galaxy S21 serisi için Android12 sürümü üzerinde çalıştığını öğreniyoruz. Bunun yanında Xiaomi Mi 11 Ultra, Android12 ile Geekbench’te karşımıza çıktı. İşte detaylar!

Mi 11 Ultra, Xiaomi’nin oldukça yeni bir sürümü. Ayrıca telefon başlangıçta Android 11 ve MIUI 12.5 ile piyasaya çıktı. Henüz Android 12’nin beta sürümüyle ilgili hiçbir resmi bilgi açığa çıkmış değil. Bu nedenle telefonun en son Android işletim sistemi ile Geekbench 5’te ortaya çıktığını görmek oldukça ilginç.


Benzer İçerik: Samsung Galaxy M32 Tanıtıldı! İşte Özellikleri


Xiaomi Mi 11 Ultra Android 12 ile ortaya çıktı

Belirtmemiz gerekirse Geekbench – M2102K1G olarak listede gördüğümüz model numarası cihazın global versiyonu. Bu muhtemelen Android 12 çalıştıran Mi 11 Ultra’nın ilk bilgileri olarak karşımızda. Ayrıca Xiaomi’nin yakında güncelleme hakkında paylaşacak daha çok şeyi olacağını gösteriyor.

Bu bilgilere göre önümüzdeki haftalarda Android 12’nin beta sürümünü duyma ihtimalimiz var. Ek olarak, Samsung’un Galaxy S21 serisi için Android12 çalışmalarına başladığı söylentileri de var. Max Weinbach, Samsung’un Galaxy S21 serisi için Android 12’nin üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

Xiaomi Mi 11 Ultra Android 12 ile ortaya çıktı
Xiaomi Mi 11 Ultra Android 12 ile ortaya çıktı

Samsung Galaxy S21 serisi için Android 12 güncellemeleri üzerine çalışıyor

Google, Mayıs ayında I/O konferansı sırasında Android 12’nin ilk beta sürümünü açıkladı ve kısa bir süre önce beta 2 güncellemesini kullanıma sunmaya başladı. Önizleme sürümleri, şirketin Pixel telefonlarına ve ASUS, OnePlus, Oppo, Xiaomi, realme, Sharp, TECNO, TCL, Vivo ve ZTE’den belirli cihazlara açık. Bunların arasında eksik olan marka ise Samsung. Son Android’in 12 sürümünün Eylül ayında çıkmasını bekliyoruz.

Samsung’un, özel One UI yeni sürümüyle birlikte Android 12’yi yıl sonuna doğru piyasaya sürmeye başlayacağı iddialar arasında. Şirketin Samsung Geliştirici Konferansı’nı (SDC) Ekim veya Kasım aylarında düzenleyeceğini duyuyoruz. Ancak kullanıcıların Android12 tabanlı One UI 4.0 için o kadar uzun süre beklemesi gerekmeyecek. İlk geliştirici betasının Ağustos ayında geleceğini düşünüyoruz.

Galaxy S21 serisi ve şirketin en yeni telefonları, üç yıllık güncelleme garantili olarak geliyor. Samsung, Android 11 sunumunu Galaxy S20 ailesiyle başlattı, bu nedenle Galaxy S21 serisinin muhtemelen Android 12’yi alan ilk ürün olacağını duymak şaşırtıcı değil. Şirketin diğer büyük amiral gemileri muhtemelen Android işletim sisteminin en son sürümüne Ocak 2022’de güncellenecek.

Exit mobile version