Android 11, Sony Xperia telefonlar için ne zaman piyasaya sürülecek?

Sony Xperia telefonlarından hangilerinin Android 11 güncellemesini alacağını Sony açıkladı. Xperia 1 II güncellemeyi Aralık 2020’de alacak. Bu cihazın sahipleri esasen yıl sonundan önce güzel bir tatil hediyesi alacaklar.

Eylül ayında piyasaya sürüldüğünden beri, Android 11 üçüncü taraf cihazlarda yavaşça sunulurken, Vivo V20 ve OnePlus 8T güncellemeyi ilk alanlar arasında yer alıyor. Bir Pixel cihaz satın almadığınız sürece, sabırla bekliyorsunuzdur. Ancak iyi haber şu ki, bir Sony Xperia cihazınız varsa, çok daha fazla beklemek zorunda kalmayacaksınız.

Instagram, Reels bölümüne “markalı içerik etiketi” özelliğini getirdi

Sony Xperia Android 11 donanım yazılımı dağıtım planı

Xperia 1 II: Aralık 2020’den itibaren
Xperia 5 II: 2021 Ocak ayının sonundan itibaren
Xperia 10 II: 2021 Ocak ayının sonundan itibaren
Xperia 1: Şubat 2021’den itibaren
Xperia 5: Şubat 2021’den itibaren

Bu arada Sony, Xperia 5 II ve Xperia 10 II’nin Android 11 güncellemesini Ocak 2021’in sonunda alacağını söyledi. Xperia 1 ve Xperia 5, Şubat 2021’den itibaren Android 11’e güncellenecek. Sony hiçbiri için kesin tarih vermiyor. sadece kaba tahminler sağlamak. Umarım şirket herhangi bir gecikmeye uğramaz.

Sony, Xperia 10 veya Xperia 10 Plus’ın gelecekte Android 11’i alıp almayacağı da dahil olmak üzere listelenen cihazların dışında herhangi bir ayrıntı sağlamaz. Şimdilik, şirket listelenen cihazlara lazer odaklanmış görünüyor. Bu nedenle Xperia cep telefonunuz kesildiyse kendinizi şanslı sayın.

Ekim ayında, Sony’nin Açık Cihazlar Programı, diğerlerinin yanı sıra Xperia XZ Premium, Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra ve Xperia XZ2’yi içeren seçkin Xperia telefonlar için bir Android 11 oluşturma kılavuzu ve ikili dosyalar yayınladı. Bazı Xperia cihazları, satış sonrası geliştirme topluluğu sayesinde bir şekilde çalışan Android 11 tabanlı özel ROM’ları da aldı.

Exit mobile version