Android 11 güncellemesi yayınlandı… İşte yapılan değişiklikler

Android 11 güncellemesi piyasaya sürüldü. Google’ın mobil işletim sistemi güncellemesi Google Pixel telefonları başta olmak üzere birçok telefon markası için de hazır getirilerek kullanıma sunuldu. 8 Eylül’de yayınlanan Android 11, önümüzdeki haftalarda tüm telefonlarda kullanılacak hale getirilecek.

Android 11’de telefonunuzu günlük olarak nasıl kullanacağınız konusunda büyük fark yaratan ince ayarlar var. Örneğin; mesajlaşma uygulamasına girmeden cevap verebileceğiniz Bubbles özelliği var. Bunun dışında, akıllı ev kontrolü, yeni ve hızlı bildirim ekranı ve yeni bir ekran kayıt aracı gibi birçok yenilik Android 11 ile kullanıcılara sunuldu.

İŞTE ANDROID 11 YENİLİKLERİ


AKILLI EV CİHAZI KONTROLÜ

Android 11’i yükledikten sonra yapmanız gereken ilk şey, yeni ve hızlı kontrol ekranını açmak için telefonunuzdaki güç düğmesine uzun basmak olacak. En azından Google Pixel’de, bu ekran size üst kısımda güç kontrol seçenekleri sunar ve Google Pay kartlarınıza ve biniş kartlarınıza buradan kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu ekranda Android 11’in öne çıkan özelliğini bulacaksınız: Akıllı ev cihaz yönetimi ekranı… Menü düğmesine dokunarak ve kontrol ekle veya düzenle’yi seçerek bu ızgaraya akıllı ev cihazları ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.


‘BUBBLES’ ÖZELLİĞİ

Bubbles’ı hatırlıyor musun? Bu özelliğin Android 10’un bir parçası olması gerekiyordu, ancak Google bunu son dakikada çekti. Son yapılan düzenlemeler sonrasında artık tamamen Android 11 ile birlikte kullanıma hazır.

‘Bubbles’ yani Baloncuklar, Facebook Messenger’ın “sohbet bildirimleri” özelliğine benziyor. Etkinleştirildiğinde, hangi uygulamayı kullanırsınız kullanın ekranınızın kenarında küçük bir baloncuk görünüyor. O baloncuğa dokunduğunuzda, uygulamayı tam olarak açmadan o bildirimdeki yeni mesajları okuyup, göndermeniz için küçük bir pencere açılıyor. Balonu ekranınızın etrafında sürükleyebilir veya silmek için ekranın altına doğru çekebilirsiniz.


YENİ MÜZİK ÇALAR KONTROLÜ

Android 11’de artık bekleyen bildirim olarak görünmeyen yeni bir oynatma kontrolü var. Hızlı ayarlar panelinin bir parçası olarak görünen küçük bir kutu şeklinde tasarlanan müzik çalar kontrol ekranıyla müziğin çaldığı cihazı atlayabilir, geri dönebilir, oynatabilir-duraklatabilir ve değiştirebilirsiniz.

Biraz müzik çalmaya başladığınız anda yeni medya kontrollerine alışacaksınız. Eski bildirimden çok daha iyiler.


YENİ EKRAN KAYIT ARACI

Ekran görüntüleri, ekranınızdaki bir şeyi yakalamanın hızlı ve kolay bir yoludur, ancak bir kaydın eldeki göreve daha uygun olduğu zamanlar vardır. Örneğin, oyun becerilerinizi sergilemek veya bir hata ekranı kaydı almak için…

Android 11’i yükledikten sonra Hızlı Ayarlar panelinde Ekran Kaydı aracını bulabilirsiniz. Görünmüyorsa, panelinize eklemek için kalem simgesine dokunun.

‘Ekran Kaydı’ simgesine dokunun ve mikrofonunuzun ses kaydetmesini ve dokunma etkileşimlerinizin videoda vurgulanmasını isteyip istemediğinizi seçin. Kaydı durdurmak için ‘Ekran Kaydı’ bildirimine dokunun. Video, daha sonra kaydı düzenleyip paylaşabileceğiniz kamera rulonuza kaydedilir.

Exit mobile version