Android 11 Gizliliği Arşa Çıkaracak!

Büyük bir merak uyandıran Android 11 gizlilikle ilgili bazı detaylara sahip. Şirket muhtemelen gizliliği arşa çıkarma peşinde. İşte Android işletim sistemi ile ilgili ilginç haberimizin detayları.

Android ve iOS arasındaki farkı herkes bilir. Android genellikle gizliliğe çok fazla önem vermezken, iOS için gizlilik adeta her şeydir. Bu nedenle gizliliğine düşkün olan kullanıcılar genellikle iOS işletim sistemini tercih eder. Ancak Android işletim sisteminin gizlilik bakımından çok fazla geri olduğunu söylemek mümkün değil. Özellikle de Android 11 güncellemesi gizliliğe önem verildiğini gösteriyor.

Android 11 gizlilik detayları

Android platformu herhangi bir güncellemeyi geliştirmek için öncelikli olarak bunu geliştirici moduna alıyor. Daha sonra geliştiriciler bu güncellemeyi çeşitli geri dönüşler ile birlikte iyi bir seviyeye taşıyor.

Android 11 işletim sisteminin geliştirici moduna dikkat edildiğinde, gizlilik ile ilgili çok ilginç detaylar görmek mümkün. Örneğin uzun bir süre kullanılmayan uygulamalar herhangi bir izin alamıyor. Normal şartlarda bütün uygulamaların akıllı telefonunuz üzerinde bir izne sahip olması gerekiyor. Aksi taktirde telefon bu uygulamayı yabancı olarak kabul ediyor.

Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi yeni güncellemesi ile birlikte artık izinler konusunda eskisi kadar esnek değil. Şirket bu konuda büyük bir atak yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Sizce Android 11 güncellemesi ile birlikte gizlilik önemli bir seviyeye çıkabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version