Ana Karakterin Zeki Olduğu Animeler

Ana karakterin zeki olduğu animeler izlemekten hoşlanıyorsanız sizin için bir listemiz var. Bu animeleri izlediğinizden emin olun.

Ana Karakterin Zeki Olduğu Animeler

Seyircinin bir karaktere hayran kalmasını sağlayan en önemli niteliklerden biri zekâdır. Bu nedenle ana karakterin zeki olduğu animeler, diğer animeler ile kıyaslandığında daha ilgi çekici bulunur.

Bu tür animeler izlemek istiyorsanız muhtemelen şimdiye kadar zeki karakterin ön planda olduğu birkaç anime izlemişsinizdir. Daha fazlasını keşfetmek istiyorsanız hazırladığım liste size bu konuda yardımcı olabilir.

Ana Karakterin Zeki Olduğu Animeler Listesi

Ana karakterin zekâsı ile ön planda olduğu animeler bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bu yapımları konusunu ele alarak daha yakından inceleyelim.

JoJo’s Bizarre Adventure

19. yüzyılda hikâyesi başlayan Jonathan Joestar, kendisini babasının ölümünden sonra kanatlarının altına aldığı bir çocuk olan Dio Brando ile sert bir rekabetin içinde bulur. Bulunduğu konumdan hoşnut olmayan Dio’nun her şeye hükmetme arzusu, sonunda onu Joestar’ların elindeki doğaüstü güçlerini aramaya yönlendirir.

Jonathan’ın torunu Joseph Joestar dedesinin görevini üstlenmeli ve insanlığın varlığını tehdit eden eseri ve onun son derece güçlü yaratıcılarını yok etmek için gerekli yeteneklerde ustalaşmak zorundadır.

Kakegurui

Kakegurui, Hyakkou Academy adlı sıra dışı bir özel lisede geçiyor. Hyakkou’nun öğrencileri şans oyunlarında olasılıkları tartmayı ve her şeyi riske atmayı öğrenirler. Bu oyunlarda milyonlarca yen kazanılabilir veya kaybedilebilir. Bu sistemde öne geçmek, her şeyden önce cesaret, irade ve zeka gerektirir.

Kakegurui’nin ana karakteri Yumeko Jabami burada sahaya çıkıyor. Güç hiyerarşileri onun umurunda değil. Hile yapanlardan da nefret ediyor.

Hyouka

Lise birinci sınıf öğrencisi Hotarou Oreki son derece zeki olsa da zekâsını kullanmak istemez. Onun tek istediği sade bir hayat sürmektir. Kendisini ilgilendirmeyen işlerle uğraşmaktan hoşnut değildir. Ne yazık ki Eru Chitanda ile tanıştığında hayallerini süsleyen huzurlu günleri sona erer.

Eru Chitanda ondan kulübe katılmasını ve gizemleri çözmesine yardım etmesini ister. Bunu yapmak istemez ama onu geri de çevirmez. Chitanda’nın merakı, onun yönlendiricisi olur. Hotarou, kullanmaktan ısrarla kaçındığı doğal yeteneklerini kullanır ve günlük hayatında önemli yer kaplamaya başlayan önemsiz ama ilgi çekici gizemleri çözer.

Detective Conan

Lise öğrencisi Shinichi Kudou mükemmel bir dedektiftir. Karşılaştığı her zorlu vakayı çözmek için zekâsını kullanır ancak bir gün ilginç bir olayın parçası olur. Bu, onun ertesi gün yedi yaşında bir çocuk olarak uyanmasına neden olacaktır. Artık yeni bir kimliği olsa da kendi anılarını ve sahip olduğu zekâsını kaybetmemiştir.

Log Horizon

Shiroe, kendini Elder Tale adlı bir oyunun dünyasına sıkışıp kalmış bir hâlde bulur. Dahası, yalnız da değildir. Onunla birlikte daha çok sayıda kişi daha oyuna hapsolmuştur fakat diğerlerinin aksine Shiroe bu oyunda tecrübelidir.

Exit mobile version