Amfibi Nedir? Amfibi Hayvanlar Neler?

Amfibi hayvanlar ve özellikleri çok sayıda insan tarafından merak ediliyor. Bu nedenle amfibiler hakkında merak edilenlere ışık tutuyoruz.

Hayvanları genelde karada ve suda yaşayanlar olarak ikiye ayırsak da hem karada hem suda yaşayan hayvanlar da vardır. Bu tür amfibi olarak adlandırılıyor. Amfibi canlılar hakkında bir bilginiz yoksa amfibi hayvanlar ve özelliklerini sıraladığımız liste bu konuda size yardımcı olabilir.

Girişte hem sucul hem karasal hayvanlar olduğunu belirtsek de özellikleri bununla sınırlı değil. Yazının sonuna geldiğinizde amfibi canlılar hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğreneceksiniz.

Amfibi Nedir?

Amfibi Nedir?

Amfibi hem sucul hem de karasal hayvanlardır. İkili hayat yaşamak anlamına geliyor. Suda yaşayan hayvanların aksine bazı türler daha seyrek bir şekilde suda yaşarken bazıları bir dönem boyunca tamamen suda yaşıyor. Bu canlıların varlığı milyonlarca yıl öncesine dayanıyor.

Hayatta kalmak için nemli bir ortama ihtiyaç duyuyorlar. Bu gruptaki hayvanlara arasında kurbağalar, semenderler örnek olarak verilebilir. Zehirli amfibiler genellikle parlak renklere sahiptir. Hepsinin derisi çok incedir.

Özel derilere sahip olmalarından ötürü yaşam koşulları onlar için çok önemlidir. Güneşe çok fazla maruz kalmaları, onlara zarar verebilir. Aynı şekilde çok fazla soğuğa kalmaları da onlar için pek iyi bir sonuç doğurmaz. Kısacası yaşam koşullarındaki küçük bir değişiklik yaşamaları bile onların yok olmasına neden olabilir.

Amfibi Hayvanlar Nelerdir?

Amfibi hayvanlara örnek olarak kurbağalar ve semenderler örnek olarak verilebilir. Dilerseniz gelin, bunları daha yakından inceleyelim.

Kurbağaların Özellikleri

Semenderlerin Özellikleri

Birkaç kitlesel yok oluştan sağ kurtulan bu canlılar oldukça büyük bir tehdit ile karşı karşıyadır. Bu tehdit, insan eylemlerinden kaynaklanan küresel iklim değişikliği gibi büyük problemler içeriyor. Amfibiler aslında insanlara önemli bir mesaj veriyor. Peki, biz insanlar olarak buna kulak veriyor muyuz?

Exit mobile version