Amerika’nın en çok satan aracı: Mercedes-Benz G-Serisi

iSeeCars.com’un en son raporuna göre, 132.800 dolarlık Mercedes-Benz G-Serisi şu anda Amerika’da en hızlı satılan araç oldu. Corvette bir SUV aracı tarafından geride kaldı. Bayilerin lüks off-roader’ı arazilerinden çıkarmak için ortalama sadece 9,4 güne ihtiyacı vardı. Bu süre aylarca en üst sırada yer alan Chevrolet Corvette Stingray için 9,5 gündü.


İlginizi Çekebilir: Mercedes 1 milyondan fazla aracı geri çağırıyor


BAYİDEN EN HIZLI ÇIKAN ARAÇ: MERCEDES-BENZ G-SERİSİ

Çip kıtlığı, ister yeni ister kullanılmış olsun, şu anda bir araba satın almak zor. Yine de bu, insanların hala bunu yapmadığı anlamına gelmiyor. iSeeCars.com’un yakın tarihli bir araştırmasına göre en çok satılan arabalar belli oldu. Buna göre şu anda bayi lotlarından en hızlı çıkan araç kesinlikle düşündüğünüz değil.

MERCEDES-BENZ G-SERİSİ ARACINDAN BAŞKASI DEĞİL

Muhtemelen Honda veya Toyota gibi uygun fiyatlı ve pratik bir şey olacağını düşünüyorsunuz. Ancak hayır. ABD’de Mayıs 2021 itibariyle bayilerde en az zaman harcayan otomobil SUV sınıfı Mercedes-Benz G-Serisi başkası değil.

Bu doğru. Altı rakamlı fiyat etiketi olan tekerlekli büyük bir kutu pastayı alır. Bayiler onları kendi lotlarında tutamazlar. iSeeCars.com araştırması, yeni bir G-Wagen’in satılmasının sadece 9.4 gün sürdüğünü belirtti. Ayrıca ortalama satış fiyatının 174.887 $ olduğunu söylüyor. Karşılaştırma için, çılgınca popüler Kia Telluride’ın satışı ortalama 11.6 gün sürüyor.

Chevy Corvette ikinci sırada geliyor. Aynı zamanda ilham verici bir araç ve sürekli üretim sorunları yaşıyor. Bunu son derece cazip başlangıç ​​fiyatıyla birleştirin. Bu şeyler bayi partilerinde uzun süre durmuyor. Sadece 9,5 gün…

CHEVROLET’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Talep üzerine Corvette’in üretimi, devam eden yarı iletken çip sıkıntısı ve diğer tedarik sorunları nedeniyle kısıtlandı. Aracın baş mühendisi Tadge Jeucther, kısa süre önce Muscle Cars and Trucks’a konuştu. Jeucther, Chevy’nin yeterince üretimi olsaydı geçen yıl piyasaya çıktığından bu yana üç kat daha fazla satabileceğini düşündüğünü söyledi.

Cadillac Escalade, Hyundai Tucson Hybrid ve Kia Telluride listede ilk beşi tamamladı.

Anket ayrıca, yeni bir araba için ortalama işlem fiyatının yılın bugüne kadarki en yüksek seviyesi olan 38.006 dolara ulaştığını ortaya çıkardı. Ayrıca ortalama 2. el araba fiyatlarının %6.3 oranında artarak 29.543 dolara ulaştığını gösterdi.

Exit mobile version