AMD Radeon RX 6600 sızdırıldı

Radeon RX 6600, RX 6600 XT'nin gelmesinden bir ay sonra tekrar çevrimiçi olarak göründü. Sızan pazarlama varlıkları, Navi 23 XL kartı için yalnızca 8 GB GDDR6 VRAM'ı değil; aynı zamanda RX 6600 XT'ye göre PCB boyutunu da doğruluyor.

VideoCardz, Gigabyte’ın AMD‘nin Temmuz ayında tanıttığı kartın XT olmayan sürümü olan AMD Radeon RX 6600 ekran kartını piyasaya sürmeye hazırlandığını keşfetti. AMD, bırakın RX 6600’ü, başka bir RX 6000 serisi kartı ne zaman duyurmayı planladığını açıklamadı. Söylentiye göre bütçe seçeneği bu ayın sonuna doğru çıkacak.

AMD’nin Radeon RX 6600 XT GPU’sunun son lansmanı, XT olmayan bir model olan Radeon RX 6600’e ilgiyi artırdı. Gigabyte’ın Radeon RX 6600 XT olmayan GPU’sunun görüntülerinde yakında bu SKU’nun varlığını göreceksiniz.

VideoCardz’dan gelen bilgiye göre AMD, ağabeyinin XT olmayan bir versiyonu olan Radeon RX 6600’ün eklenmesiyle orta sınıf ekran kartı pazarını tatmin etmeye hazırlanıyor. Ayrıca Gigabyte ise bu kartın tasarımını sızdıran ilk şirketler arasında yer alıyor. Bunlar sızdırılmış görseller olduğu için; gerçeği görene kadar haberlere şüphe duyarak bakın.

Aşağıdaki resimlerde, biraz daha kısa PCB ile RX 6600 XT Eagle ağabeyi ile benzer bir tasarıma sahip olan Gigabyte RX 6600 Eagle ekran kartını görebilirsiniz.

AMD Radeon RX 6600 SOĞUTMA PERFORMANSI DAHA İYİ

8 pinli bir PCIe konektörüyle güçlendirilen bu tasarım; RX 6600 XT Eagle ile benzer bir güç aralığında göründü. Ayrıca normal işlemler için muhtemelen çok benzer bir güç kaynağı gerektireceğini belirtmek önemlidir. Hatta büyük soğutucu, üçlü fan kurulumuyla soğutulduğundan, bu modelin soğutma performansı daha iyi olabilir.

Karta güç sağlayan tam SKU’yu bilmesek de; kalbinde Navi 23 XL yonga sürümünün çalıştığını ve onu 1792 Akış İşlemcisinin desteklediğini varsayıyoruz. Infinity Cache, 32MB’de ağabeyi ile tamamen aynı olacaktır. Ve ana bellek için, muhtemelen 16 Gbps hızlarda çalışan 8 GB GDDR6 VRAM durumu oluşturur. Tüm bunlar 128 bit veriyolunda 256 GB/sn bellek bant genişliğine ulaşmalıdır.

Bunlar resmi olmadığı için yukarıda belirtilen tüm bilgilerin bir miktar tuz ile alınmasını tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte AMD, orta sınıf ürünü hakkında resmi olarak daha fazla ayrıntı ortaya çıkarana kadar; daha fazla ayrıntıdan tam olarak emin olamayız.

Exit mobile version