AMD EPYC Genoa özellikleri sızdırıldı

AMD “Genoa” kod adlı Zen 4 5nm EPYC sunucu CPU serisinin ayrıntıları sızdırıldı. Görünüşe göre çekirdek sayısı 96’ya çıkacak ve 192 iş parçacığı işleme potansiyeline izin verecek. Bununla birlikte, inanılmaz derecede güçlü EPYC Genoa yongaları, 12 kanallı DDR5 ve 128 PCIe 5.0 hattını destekleyecek.

AMD EPYC GENOA İLE İLGİLİ DETAYLAR

ExecutableFix’den gelen bir sızıntı, Genoa olarak da bilinen Zen 4 AMD EPYC sunucu yongaları hakkında çok sayıda bilgi sundu. EPYC Genoa serisinin, Zen 3 EPYC Milan serisinin işleme gücüyle dünyayı şaşırtma fırsatı bulmasının ardından 2022 yılında ortaya çıkması bekleniyor. EPYC Genoa, 5nm üretim sürecini temel alacak ve görünüşe göre 96 çekirdekli, 192 iplikli bir SKU’ya sahip olacak.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tüm bu ekstra çekirdeklerle (Milan’ın “sadece” 64 çekirdeğe çıkması bekleniyor) EPYC Genoa işlemcisinin de daha fazla chiplets ile geleceği söyleniyor. ExecutableFix, 96 çekirdekli bir EPYC Genoa yongasının 12 çekirdek ve bir G / Ç kalıbı için nasıl görünebileceğinin bir modelini yayınladı (aşağıya bakın). Ek olarak, aynı kaynak EPYC Genoa’nın 12 kanallı DDR5-5200 bellek (Milan = 8 kanallı DDR4-3200) ve 128 PCIe 5.0 şeridi – hatta çift soketli konfigürasyonda 160’a kadar destek sunacağını belirtti.

Görünüşe göre AMD, 400 W’a kadar yapılandırılabilen varsayılan 320 W TDP’ye sahip olan EPYC Genoa sunucu serisindeki mutfak lavabosu dışında her şeyi fırlatmış gibi görünüyor. Bahsedilen son ayrıntı SP5 (LGA 6096) soketidir. EPYC Naples, Roma ve Milan ise SP3 platformunu ve LGA 4094 soketini kullanıyor. EPYC Genoa ile ilgili her şey uygun şekilde epik geliyor ve bu türden etkileyici bir nesil sıçramasının Zen 4 masaüstü ve mobil işlemci serileri için de geçerli olduğunu umabiliriz.

Exit mobile version