Amazon Web Services kesintisi büyük siteleri ve uygulamaları etkiliyor

Berlin, Germany - July 09: In this photo illustration the Logo of Amazon Web Services ( AWS ) is displayed on a smartphone on July 09, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Amazon‘un birçok web sitesi ve uygulamanın omurgası olan internet altyapı hizmeti Amazon Web Services (AWS), internetin büyük bir bölümünü etkileyen büyük bir kesinti yaşıyor.

Amazon, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Kinesis, bu sabah ABD Doğu 1 Bölgemizde diğer bazı AWS hizmetlerini etkileyen artan hata oranlarıyla karşılaştı. Çözüm için çalışıyoruz.” dedi. Ve ironik bir şekilde, AWS Service Health Dashboard’daki bir bildirimde Amazon, sorunun görünüşte bu panoda “güncelleme gönderme becerimizi etkilediğini” söyledi.

Amazon, sorunun büyük ölçüde Kuzey Amerika’da yerelleştirildiğini söylüyor. Şirket kesinti için bir sebep vermedi, sadece artan hata oranlarıyla karşılaştığını ve bir çözüm üzerinde çalıştığını söyledi. İroni şu ki, kesinti aynı zamanda şirketin “Service Health Dashboard’da güncelleme yayınlama becerisini” de etkiliyor, bu nedenle Amazon bile kendi kesinti süresinden muaf değil.

Twitter doğrulama sistemi gelecek yılın başlarında geri dönüyor

Çevrimiçi hizmetleri etkileyen sorunları izleyen DownDetector, Çarşamba sabahı kullanıcılardan gelen AWS kesinti raporlarında önemli bir artış gördü. Site, çeşitli Amazon platformları, Pokémon Go ve Roku gibi diğer hizmetler için de benzer artışlar gördü.

ŞİRKETLET AMAZON WEB SERVICES KESİNTİSİNİ TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Roku, Flickr, Adobe Spark ve Spotify’ın sahip olduğu Anchor dahil olmak üzere AWS kesintisinin onları nasıl etkilediğiyle ilgili Twitter’da yayınladığı bir dizi uygulama ve hizmetten dolayı sorun oldukça yaygın görünüyor.

Downdetector.com ayrıca birçok Amazon hizmetiyle ilgili sorunların kullanıcı raporlarında ani artışlar gösteriyor.

AWS, dünyadaki en yaygın kullanılan bulut bilişim hizmetlerinden biridir. Bu nedenle herhangi bir sorunun diğer web hizmetleri ve uygulamalar için büyük dalgalanma etkileri olabilir. Örneğin, 2017’deki bir kesinti Trello, Quora ve IFTTT gibi şirketleri etkiledi.

Exit mobile version