Amazon Prime Video: kişiselleştirilmiş profiller geliyor!

Şirket tarafından duyurulan habere göre Amazon Prime Video’ya yeni güncellemeler geliyor.

Aile üyelerine ve Prime hesaplarını paylaşan arkadaşlara yönelik kullanıcı profillerini kullanıma sunmaya hazırlanan şirket, 

Her hesap en fazla altı kullanıcı profiline izin veriyor. Bir profil varsayılan olarak birincil hesap olarak beş ek profile izin verebiliyor. Bunlar normal hesaplar veya çocuk hesapları olabilir. Çocuk hesabı, Netflix ve HBO Max gibi akış hizmetlerindeki diğer çocukların hesaplarındaki gibi, gösterilen içerik türünü kısıtlayabiliyorsunuz. 

Profiller Amazon’un cüzdan paylaşım aracıyla birbirine bağlanmış oluyor. Bu özellik, müşterilerin ödeme yöntemlerini bir hanehalkı kuran başka bir Amazon hesabıyla paylaşmalarını sağlıyor. Amazon Prime Video, varsayılan profillerden evde bulunan diğer kişilere otomatik olarak bağlı hesaplar oluşturuyor.

Diğer uygulamalardaki kişiselleştirilmiş profiller gibi, Amazon’un kullanıcı profilleri de her bireyin ilgi alanlarına göre uyarlanır. Bu, Amazon’a göre her profilin ayrı öneriler, izlenen mevsimlerde ilerleme ve profil etkinliğine dayalı bir izleme listesi içereceği anlamına geliyor. Netflix ve Disney Plus’ın aksine, Prime Video müşterilerinin profil simgelerinin görünümünü şovlardan ve filmlerden görüntülerle özelleştirebilecek gibi görünmüyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta: Amazon Household kullanıyor ve profil içeriklerini diğer aile üyeleriyle paylaşmak istemiyorsanız, hemen ‘profillerinizi yönetin’ bölümünden bu özelliği kapatmalısınız. Yoksa çok geç olabilir. 

Amazon Prime Video çok daha gelişecek ve yepyeni yapımlarla anlaşacak gibi duruyor. Bakalım, hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Exit mobile version