Amazon Prime Türkiye’de açıldı! Amazon Prime nedir, nasıl kullanılır? İşte aylık ücreti…

Ödüllü Amazon Originals yapımları da dahil popüler filmleri ve TV dizilerini yayınlayan Amazon Prime, Türkiye’de kullanıma açıldı. Daha önce yine üye olup, dizi ve filmleri izleyebildiğiniz Amazon Prime’da ücretlendirme dolar kuru üzerinden değerlendiriliyordu. Ancak şimdi Türkiye’de açıldı ve TL bazında üyelik ücretleri değerlendirilecek.

AMAZON PRIME NEDİR?

Amazon, daha önce e-ticaret sitesi olarak girdiği Türkiye’de bu kez tek başına bir servis olmayan Amazon Prime’ı kullanıma açtı. İçerisinde birden fazla servisi bulunduran Amazon Prime, eğlence platformu olarak hizmet ediyor. Özel indirimler ve kampanyalardan yararlanabildiğiniz gibi e-ticaret sitesi Amazon’dan yaptığınız alışverişlerde de hızlı teslimat ve düşük kargo bedeli ödeme gibi imkanlardan da faydalanabiliyorsunuz.

AMAZON PRIME’IN HİZMETLERİ NELERDİR, FİYATI NE KADAR?

Eğlence sektöründe birden fazla hizmeti bulunduran Amazon Prime, Türkiye’deki açılışına özel Prime Video ve Prime Gaming hizmetini de belirlenen aylık ücret içerisinde alıyorsunuz. Amazon Prime hizmetleri arasında Amazon Gaming, Amazon Music, Amazon Video, Amazon Photos, Amazon Prime Reading, Twitch Prime gibi hizmetler yer alıyor. Amazon Prime üyeliği için ilk 30 gün ücretsiz deneme süresi sonrasında aylık 7,90 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Üyeliğinizi istediğiniz zaman iptal etme hakkınız bulunuyor.

AMAZON PRIME VIDEO

Amazon Prime Video ile ödüllü orijinal Amazon yapımları da dahil popüler filmleri ve TV dizilerini izlemeniz mümkün olacak. Bu platform, Türkiye’de Netflix’e ciddi bir rakip olacak.

AMAZON PRIME MUSIC

Ülkemizde yer alan Spotify ve Apple Music gibi bir uygulama olan Amazon Music ile milyonlarca müzik dinleme imkanına sahip olabileceksiniz. Bu da ülkemizde yer alan müzik platformlarına ciddi bir rakibin gelmesine anlamına geliyor.

AMAZON PRIME GAMING

Daha önce Twitch Prime adı ile Türkiye’deki kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan ve şu anki adıyla Amazon Gaming olarak hizmetini sürdüren bu platformda kullanıcılar Amazon’un ücretsiz olarak sunduğu oyunları kütüphanesine ekleyebiliyor. Bu oyunlar dışında FIFA 20, Grand Theft Auto Online, League of Legends gibi uygulamaları da bünyesinde bulunduran bu hizmette 30 günlük deneme süresi sonrasında 7,90 TL’ye satın alabileceksiniz.

AMAZON PRIME READING

Bu hizmetle birlikte Amazon Prime içerisinde yer alan tüm e-kitap ve e-dergiye ücretsiz olarak ulaşabileceksiniz.

AMAZON PRIME PHOTOS

Amazon Prime Photos ile Google Drive ve iClouds gibi bulut hizmetidir. Bu hizmet ile birlikte sınırsız fotoğraf depolama imkanına sahip oluyorsunuz.

AMAZON VIDEO’YU NEREDE İSTERSENİZ İZLEYEBİLİRSİNİZ

Amazon Prime Video uygulamasını cep telefonunuzdan, tabletinizden veya belirli Smart TV’lerden aynı anda 3 cihazda izleme keyfine sahip olacaksınız. iPhone, iPad, Tablet ve Android cihazınıza indirdikten sonra filmlerinizi ve dizilerinizi indirdikten sonra çevirimdışı olarak izleyebilirsiniz.

AMAZON PRIME’A NASIL ÜYE OLUNUR?

Amazon Prime sayfasına giderek burada yer alan ’30 günlük ücretsiz deneme süresiniz başlatın’ ifadesine tıklayın.

Karşınıza çıkacak olan ‘Prime Video’ ekranında ‘Amazon hesabı oluşturun’ ifadesine tıklayın.

Talimatları okuyarak üye olun ve 30 gün ücretsiz deneme süresiyle Prime Video’nun tadını çıkarın. 30 gün sonrasında üyeliğinize devam ederseniz aylık 7,90 TL ile ücretlendirileceksiniz.

 

Exit mobile version