Amazon, Akıllı Ev Teknolojisinde Hızlı İlerliyor

Amazon, artık yaygın olarak kullanılan akıllı ev standardının geliştirilmesinde bir söz sahibi.

Akıllı hoparlörler, kameralar, kapı zilleri ve diğer tüm gadget’ları müşterilerinin evlerine yerleştirmeye devam ederken daha fazla güç veriyor.

Akıllı Ev Konusunda Amazon Daha İstekli

Bugün itibariyle Amazon; Zigbee kablosuz protokolünün uygulanmasını denetleyen Zigbee Alliance’ın yönetim kurulunda bir sandalyeye sahip.

Zigbee, neredeyse Bluetooth veya Wi-Fi kadar popüler değil, ancak onlar gibi de düşünebilirsiniz.


Bu sistem araçların iletişim kurmasına izin vermek için kablosuz bir protokoldür. Ancak; Bluetooth ve Wi-Fi’den farklı olarak Zigbee, düşük güçlü cihazlar için özellikle iyidir ve daha uzun mesafelerde seyahat etme yeteneğine sahiptir.

Amazon, bir yıldan fazla bir süre önce Zigbee destekli Echo’nun bir versiyonunu tanıttı. Bu destek, konuşmacının; ampuller, elektrik prizleri ve başka türlü ulaşamadığı minik sensörler gibi yeni akıllı ev aletlerine doğrudan bağlanmasını sağladı.

Böylece Amazon ilk adımı atmış oldu.
Bu yavaş bir başlangıç, ama Amazon’un Zigbee’nin kuruluna yükselişi, şirketin protokolü gelecekte daha fazla kullanmak isteyeceğini öne sürüyor.

Zigbee’nin yönetim kurulundaki diğer şirketler arasında; akıllı ev merkezi yapan Samsung’a ait SmartThings, popüler Philips Hue akıllı ışıkların arkasındaki şirket olan Signify ve Xiginity Home bulunuyor.

Exit mobile version