Altruistic.exe Nedir? Virüs mü?

Hiçbir bilgisayar kullanıcısının asla karşılaşmak istemediği yazılımlardan biri olan Altruistic.exe nedir? Detaylı olarak açıkladık.

Altruistic.exe Nedir? Virüs mü?

Herhangi bir nedenle zaman zaman çeşitli dosyalar ve programlar indirip yüklemeniz gerekebilir ancak kaynağın güvenilirliğini ve dosyaların içeriğini kontrol etmek gibi bir alışkanlığınız olmadığında bu oldukça can sıkıcı sonuçlara yol açabilir. Yakın zamana kadar olmamasına rağmen birden görev yöneticisinde çeşitli işlemler görmeye başlayabilirsiniz. Peki, bunlardan biri olan Altruistic.exe nedir?

Görev yöneticisini kullanarak sistemin durumunu kontrol etmeye çalışırken söz konusu işlemin arka planda çalıştığını fark eden bazı Windows kullanıcıları, özellikle bunun güvenlik bakımından tehlikeli olup olmadığı ile ilgili soru işaretlerini gidermek üzere bunun ne ile ilişkili olduğunu araştırmaya koyuluyor.

Sizin de eğer Altruistic.exe hakkında soru işaretleriniz varsa merak etmeyin, bu yazıda onunla ilgili tüm soru işaretlerinizi gidereceğiz.

Altruistic.exe Nedir?

Altruistic.exe genellikle güvenli gibi görünen bir program ya da dosya ile bilgisayara gizlice sızan bir truva atı virüsüdür. Bilgisayarlara çoğunlukla korsan yazılımlar, sahte web siteleri, mesajlaşma uygulamaları ya da e-posta aracılığı ile gönderilen dosyalar aracılığı ile bulaşıyor.

Bu kötü amaçlı yazılım yüklendikten sonra arka planda çalışmaya başlar. Amacı, kripto para madenciliği yapmak amacıyla kaynaklarınızı kullanmaktır. Bu işlem çok fazla kaynak tüketimine neden olur. Bilgisayarın aşırı ısınması ya da elektrik faturanızın her zamankinden daha yüksek gelmesi, bilgisayarınızda söz konusu truva atının bulunduğunun en net göstergeleridir.

Sadece cihazınıza değil, bununla birlikte gizliliğinize ve güvenliğinize de zarar verir. Şifrelerinizden tutun da banka hesaplarınıza, ziyaret ettiğiniz web sitelerinden tutun da otomatik form doldurma bilgilerine kadar tüm bilgileriniz bilgisayar korsanlarına gönderilir.

Söz konusu yazılım ayrıca diğer kötü amaçlı yazılımları da sizin haberiniz olmadan bilgisayarınıza yükleyebilir ya da sistemde uzaktan erişim için bir arka kapı oluşturabilir.

Altruistic Bilgisayarıma Nasıl Bulaştı?

Altruistic genellikle kullanıcının güvenli bulduğu ama esasında hiç de güvenli olmayan yazılımlarla birlikte bilgisayara bulaşır. Korsan yazılım ya da oyunlar, gerçek bir web sitesini taklit eden sahte web sitelerinden indirilen dosyalar veya yazılımlar, e-posta ve mesajlaşma uygulamalarından gönderilen dosyalardan da bilgisayara bulaşması muhtemeldir.

Güvenliğe yeterince önem vermeyen bazı ücretsiz yazılımlar kullanıcılara başka yazılımların da yükleneceğini yeterince net bir şekilde açıklamadığında Altruistic’i bilginiz olmadan bilgisayarınıza yüklendiğini görebilirsiniz.

Bilgisayarınıza bir yazılım yüklerken bu nedenle çok dikkatli olmalısınız. Çoğu zaman isteğe bağlı yüklemeler yoluyla bilgisayarınıza bulaşır. Kurulum sırasında neyi kabul ettiğinize bu yüzden çok dikkat edin.

Buna ek olarak sadece güvenilir kaynaklardan dosya ya da yazılım indirin. Ziyaret ettiğiniz web sitesinin gerçek olduğundan emin olmadan indirme işlemi başlatmayın. Size gelen her dosyayı sorgusuz sualsiz indirmeyin.

Altruistic Nasıl Kaldırılır?

Böyle bir truva atından kurtulmak için özel bir araca ihtiyacınız vardır. Bu noktada seçeceğiniz araç oldukça büyük önem taşıyor.

Bu aracı çalıştırmadan önce bilgisayarınızı ağ ile güvenli modda başlatmanız önerilir. Bu yazılım çok fazla kaynak tükettiğinden güvenlik yazılımını kullanmadan önce onun çalışmasına son vermelisiniz. Aksi takdirde tarama işlemi çok uzun sürebilir.

Exit mobile version