All-in-One PC için En İyi 8 Model

Bilgisayar kasasını ekran ile bütünleştiren All-in-One PC için sizlere “en iddialı” 8 model önerisinde bulunuyoruz. Gelin birlikte inceleyelim.

İster ofis, ister ev, hangi konsepte ve hangi amaca yönelik olursa olsun Monitör PC’ler son dönemde revaçta. All-in-One PC olarak bilinen bu konsept ile taşınabilir formlardaki zaruri küçük ekran unsuru, konu masanın üzerinde konumlandırmaya geldiğinde zorunluluk olmaktan çıkıyor. Monitör PC’ler ile gelen daha geniş ve büyük ekranlarda deneyim, gerek verimlilik gerekse kullanışlılık açısından kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Monitör PC’nin önemli avantajı ‘bilgisayar kasasını’ devre dışı bırakması. Monitör, mouse ve klavyeden oluşuyor, donanım nerede diye sorulabilir, yanıtı heyecan verici. Monitör PC’lerde donanım, monitörde buluşuyor. İçerisinde tüm donanımsal bileşenlere yer var ve böylelikle her şey tek bir yapıda, yani ‘hepsi bir arada’ (İngilizcesi All-in-One) hale geliyor.

İster büyük bir masada çalışıyor olun, ister küçük bir sehpada, bilgisayarı kullandığınız yerde alanın boş ve rahat olması oldukça iyi. Bunu sağlayan bir unsur vadediyor All-in-One PC’ler. Çünkü tek bir ekranda, etrafta sarkan kablolar olmaksızın kullanım sunuluyor.

Yerde tozlanan, kirlenen, üstelik ses çıkaran, ısınan bir ‘kasa’ yok, bunun yerine modern tasarımlı ekranınız, ihtiyaç duyulan tüm bileşenleri güvenle ve performansla saklıyor.

Ekran ile kasa arasındaki bağlantı kablolarına bu sistemlerde ihtiyaç olmadığı için az önce değindiğimiz karmaşanın son bulmasına ek olarak bu tür ‘aracılarda’ görülebilen bozulma ve başka sorunlardan kaynaklı performans kayıplarına dair ihtimal de ortadan kalkıyor.

Peki bu güçlü tüketici elektroniği segmentinde en iddialı modeller hangileri?

İşte All-in-One için En İyi 8 Model

Dell Inspiron 7710

Windows 11 home işletim sistemi ile gelen, etkileyici tasarımı ve 27 inçlik dokunmatik Full HD ekranının arkasında Intel’in 12. nesil işlemcilerini sunan Dell Inspiron 7710, listemizin en iddialıları arasında. Depolama 512 GB SSD ve 1 TB HDD ile birlikte sunulurken sistem belleği 8 GB DDR4. 5400 rpm 1 TB HDD + 512 GB SSD ile gelen model, harikulade genişlikte bir veri alanı vadediyor.

Eğer fazlaca bağlantı noktası arıyorsanız, Dell Inspiron 7710 sizi oldukça mutlu edecek. Zarif tasarımlı modelde USB 3.1, USB 3.2, Type-C bağlantı noktaları bulunuyor. Ayrıca Bluetooth 5.0, kablosuz AC, kablolu ethernet, SD kart okuyucu, inanması güç bir ses sistemi ve açılır web kamerası da bulunuyor. Kamerası üstten açılan modelin standı da oldukça ilginç ve farklı konseptlerde kullanıma uygun. Bu arada All-in-One meraklılarının yakından tanıyacağı Dell Inspiron 7000 modelinin de güncellenmiş hali.

Lenovo IdeaCentre AIO 5i Gen 6 (24”)

Lenovo’nun bu şık tasarımlı all-in-one modeli, kompakt tasarımı ile ön planda. 11. nesil Intel Core i7 işlemcilere kadar tercih edilebiliyor, bu seçenek yelpazesi ile home Office ya da hibrit çalışanların, öğrencileri yanı sıra oldukça iddialı ve yaratıcı profesyoneller için de sofistike şeyler vadediyor. 24 inç Full HD (isteğe bağlı dokunmatik ekran) ile kullanıcı dostu bir görünüm vadeden modelde videolu görüşmeler için üstten açılıp gizlenebilen kamera da bulunuyor.

1 TB’ye kadar SSD, 2 TB’ye kadar HDD, 16 GB’ye kadar RAM, entegre ya da bütünleşik grafik kartı ve Windows Pro işletim sistemi ile başlı başına çarpıcı.

Görüntü çok iyi, peki ses nasıl diyebilirsiniz, merak etmeyin o konuda da her şey düşünülmüş; JBL imzası taşıyan güçlü hoparlörlerle donatılmış IdeaCentre AIO 5i Gen 6 (24”). Genel itibarıyla bütçe dostu alışverişe yatkın yaratıcı profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamak için son derece çok güçlü bir opsiyon.

Apple iMac 24 inç

Eğer konu monitör PC’lerse olmazsa olmazlardan biri de Apple’ın iMac modelleri pek tabii. Nedenine gelince öncelikle bu seri, gerçek anlamda bir öncü ve tarihin çok eski zamanlarından beri de gündemde. Apple’ın büyük önem verdiği bu serinin son yıllarda güncellenerek gelen en yeni modelleri ise 2010’larda bolca şikâyet edilen konuları devre dışı bırakıyor. Neydi o konular, bir kere tasarım bir türlü değişmiyor, her güncellenen modelde ufak tefek iyileştirmelerin ötesine gidilmiyordu. Yeni iMac’ler ise çok farklı…

Bol renk alternatifli ve M1 çipli Apple iMac 24 inç’e gelince, bu çok özel model, kendi türü açısından bir ilk. Zira Apple’ın 24 inç retina ekranlı iMac’i 4.5K Retina ekranlı bir all-in-one aynı zamanda. Etkileyici ekranı, güçlü dahili özellikleri ile birlikte çok net görüntüler ve keskin metinler sunuyor.

16 GB’ye kadar RAM, 2 TB’ye kadar depolama, 1080p FaceTime kamera, 6 adet hoparlör, Siri desteği, geniş bağlantı seçenekleri, Magic Keyboard ve Magic Mouse ile ideal verimlilik diğer öne çıkanlar arasında.

Yerleşik grafik yongası, oyunları 4.5K’da çalıştıramasa da çoğu oyunu rahatlıkla deneyimlemenizi mümkün kılabilecek kapasitede.
Fiyatların konu yeni iMac’ler olduğunda bütçeleri bir hayli zorladığını üzülerek belirtelim. Ama güç, pahalı olmak zorunda kalabilir!

HP Envy All in One 32 Serisi

Apple’ın iMac’ine gerçek bir rakip olarak tasarlanan Envy 32, en yeni Intel Core i5 veya Core i7 işlemciler, Nvidia GTX veya RTX grafik seçenekleri ve 16GB RAM’e sahip. HP Envy 32, SSD ve HDD’yi harmanlayarak 1 TB’lik geniş depolama seçeneği sunmasının yanı sıra işlemlerinizi çok hızlı şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor. Donanım özellikleri HP Envy 32’yi hem oyun hem de verimlilik için sağlam bir sistem haline getiriyor.

Bang&Olufsen hoparlörleri ve şık tasarımı da cabası. Bang & Olufsen uzmanlarıyla iş birliği içinde özel olarak ayarlanan HP dörtlü hoparlörü zengin ve özgün bir ses deneyimi sunuyor. Dinlemekle kalmıyor, bu sürükleyici deneyimin size dokunmasına tanıklık ediyorsunuz…

HD IR kamera ve mikrofon, Windows Hello uygulamasını kullanmanıza olanak veriyor ve yalnızca kullandığınızda açılarak gizliliğinizi koruyacak şekilde tasarlanmış.

Burada bir de dipnot bırakalım; bilgisayarınızı ilk açtığınızda, kurulum sırasında kişisel bir gezi yapmanızı sağlaması çok hoş. Yalnızca yüklemek istediğiniz uygulamaları seçiyor ve bilgisayarınızın özellikleriyle ilgili bilgilendirici bir tanıtım alıyorsunuz.

HP ENVY All-in-One şık ve modern tasarım ile olağanüstü gücü bir araya getiriyor. Bu makinede yalnızca çalışmakla kalmayıp onunla hava atmak isteyeceksiniz. Gözünüzün önüne getirin: İnce metal kaide üzerinde kusursuzca dengede duran 68,6 cm (27″) havada asılı duran cam Mikro Kenarlı ekran. Bu çarpıcı sanat eseri çalışma alanınıza modern bir tarz ve zamanın ötesinde zarafet getirecek.

Dell OptiPlex 5260 All-in-One

Eğer bilgisayarınızda çokça film ve TV programı izlemeyi seven biriyseniz, bu model sizin için mükemmel bir tercih olacaktır. Çalışma yönteminize sürekli uyum sağlayan OptiPlex, masaüstü bilgisayarlar için müşteri öncülüğünde inovasyon sunma konusunda 25 yıllık deneyime sahip. Potansiyelinizin tamamını açığa çıkarmak için çok yönlü, yer tasarruflu form faktörleri ve 8. nesil Intel işlemcilere sahip.

Hem dokunmatik hem de dokunmatik olmayan seçenekleri olan 21,5″ Dar Çerçeveli Tam HD IPS ekran (1920×1080) ve dokunmatik olmayan modellerde bulunan parlama önleme özelliği ile her pikselden kristal netliğinde görüntüler elde ediyorsunuz. Ayrıca, DVD +/-RW kasadan isteğe bağlı bir standa taşınarak daha az yer kaplaması sağlanırken ekran alanı optimize edilmiş.

İsteğe bağlı on noktalı çoklu dokunmatik ekran, daha etkileşimli bir iş akışı için sıkıştırma, sürükleme ve kaydırma işlevlerine olanak tanıyor. Tümleşik hoparlörler, çift dizi mikrofon ve Microsoft Skype Kurumsal sertifikalı Tam HD açılan kamera ile mükemmel iş birliğini deneyimlemenizi mümkün kılıyor. Çağrı merkezleri, kiosklar, video ve telefon konferansı özelliklerinden yararlanan eğitim ortamları için de ideal.

Intel işlemciler en yüksek performansta çalışmayı sürdürmenizi sağlarken isteğe bağlı Intel Optane bellekle en çok kullandığınız dosyaları ve uygulamaları anında açarsınız. Bu yeti, kullanıcı ihtiyaçlarına göre uyarlanır ve sık kullanılan uygulamalar ile dosyaları önceden yükleyip hızlandırarak depolama kapasitesinden ödün vermeden daha hızlı yanıt verme olanağı sağlar. Günlük görevler, Intel Optane bellekle ihtiyaçlara iki kat daha hızlı yanıt verir.

Daha yüksek verimlilik ve destek için isteğe bağlı Intel Standart Yönetilebilirlik teknolojisi ile uzaktan bant dışı yönetim olanakları elde edersiniz.

32 GB’ye kadar DDR4 2666 MHz bellek, yüksek performanslı katı hal sürücüleri de dahil olmak üzere çeşitli depolama çözümleri ile 5260 All-in-One, güçlü ve verimli bir çalışma deneyimi sunar.

Acer Aspire C 27

Acer’ın Aspire C 27’si uygun fiyata performans alabilmeniz için biçilmiş kaftan. Intel Core i5 işlemci, 2 GB NVIDIA GeForce MX330 ekran kartı, 512 GB SSD ve 8 GB RAM ile geliyor. Şıklığı ve zarafeti ile göz dolduran bu seçenek, küçük alanlar için ideal.

Ekranının ince tasarımına ek olarak ergonomi açısından da son derece yetenekli olduğunu belirtelim. Modelde ekran tarafında şirketin uzun yıllara uzanan başarılı teknolojisinin izlerini deneyimlemek oldukça keyifli.

Aspire Z24, 27 inç ekranlı, mütevazı fiyatlı bir alternatif. Zarif tasarımıyla dikkat çeken Acer’in all-in-one PC’si, gerek kullanım gerekse diğer donelerde rakipleri ile başarıyla yarışabilecek nitelikte.

MSI PRO 22XT AM

MSI PRO serisi All-in-One PC’ler hem ticari, hem de profesyonel kullanım için güçlü performans, güvenilir malzeme ve işçilik ile birçok uygulama tipi için optimize edilerek üretildi. Günümüzde tahmin edilmesi güç gelişmeler yaşanırken MSI, tarz sahibi, kararlı ve yüksek performanslı ürünlerini tüm kullanıcı tipleri için geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda MSI, 16.7 milyon renkli, Full HD çözünürlüklü ve “kompakt” 21.5 inç ekranlı All-in-One PC modeli ile iş ve kreatif profesyonellerine hitap ediyor.

Şık ve az yer kaplayan tasarımı performans ile buluşturan model, Windows 11’e ücretsiz yükseltme özelliği ile geliyor. Yüksek güç verimliliğine sahip AMD Ryzen işlemciler, gelişmiş işlem yetenekleri ve önceki nesile oranla çok daha yüksek bir optimizasyon ile yüksek performans sunuyor. Sınıfının lideri diyebileceğimiz bağlanılabilirlik çeşitliliği ve kablosuz bağlantı performansıyla da beklentilerin ötesinde konumlanan model, segmentinin iddialı alternatifleri arasında. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğini kullanıcıların beğenisine sunduğunu da belirtelim.

Exit mobile version