Alışverişlerdeki Maksimum Taksit Sayısı Azaltıldı: İşte Detaylar

Uzun bir süredir tartışma konusu olan alışverişlerdeki maksimum taksit sayısı düşürülmeye başlandı. Elektronik eşya ve taşıtlarda kullanılacak bu yeni sistem ile ilgili detaylara gelin birlikte bakalım.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu son 3 yıldır sürekli hızlı değişiklikler yapıyor. Ekonomik duruma uyum sağlamak için alınan yeni tedbirler, kamuoyu ile paylaşıyor. Yapılan son değişiklik sonucunda tüketicilerin pek istemeyeceği kararlar alındı.

Bu yeni kararlara göre elektronik eşya, ziynet eşyaları ve mobilya gibi birçok ürün ile birlikte taşıt kredilerinde de taksit düşürülme kararı alındı. Bundan önce, bol bol taksit yapılarak alınan ürünler kullanıcıların geri ödemekte zorlandığı kredilere dönüştü. Ödenemeyen krediler, bankalarda çeşitli sorunlar yaratmaya başladı. BDDK duruma el attı.

Alışverişlerdeki maksimum taksit sayısı kaça düşürüldü?

BDDK tarafından alınan yeni kararlara göre fiyatı 3500 TL’ye kadar olan elektronik eşyalarda en fazla 4 taksit kullanılabilecek. Önceki taksit sayısı 6 olarak belirlenmişti.

alışverişlerdeki maksimum taksit sayısı

Mobilya ürünleri ise bundan daha önce 18 ay taksitle alınabiliyordu. Şimdi ise yeni ortaya çıkan düzenleme ile birlikte en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor. Aynı şekilde taşıt kredilerinde de yeni bir değişiklik yapıldı. Buna göre daha önceden 48 ay yapılabilen taksit sayısı 36 aya kadar indirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan kararın en büyük nedeni  yapılan taksitlendirmelerin ödenememesi oldu. Ödemesi yapılmayan her taksit aynı zamanda bankacılık sistemini baltalıyor.

Bu durumdan rahatsız olan yetkililer, kredi sayılarında önemli bir düşüş sağlamak istiyor. Sizce alınan bu yeni karar doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar verilen bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version