ALG.exe Nedir? Virüs mü?

Görev yöneticisinde gezinirken göze çarpan işlemlerden biri olan ALG.exe nedir? Bunun için endişelenmeli misiniz? Detaylı olarak açıkladık.

ALG.exe Nedir? Virüs mü?

ALG.exe, Windows işletim sisteminde arka planda çalışan işlemlerden biridir. Görev yöneticisinde devam etmekte olan işlemlere göz atarken gördüyseniz muhtemelen ALG.exe nedir sorusu kafanıza takılmıştır.

Birçok Windows kullanıcısı, bunun tehlikeli olup olmadığını öğrenmek üzere bu soruya cevap aramaya başlıyor. Hangi nedenden ötürü ALG.exe hakkında bilgi sahibi olmak istiyor olursanız olun, onunla ilgili kafanızda tek bir soru işaretinin bile kalmamasını sağlamak için hazırladığımız bu rehber size yardımcı olacaktır.

ALG.exe Nedir?

ALG.exe, Uygulama Katmanı Ağ Geçici Hizmeti (Application Layer Gateway Service) anlamına gelir. Windows işletim sisteminin bir parçası olduğundan dolayı System32 klasöründe bulunur. Birbirinden çeşitli ağ protokolleri ve hizmetlerinden sorumludur. Bu protokollerin güvenlik duvarından geçmesine ve bağlantı kurmasına olanak tanımak için Windows Güvenlik Duvarı ile çalışır.

ALG.exe Virüs mü?

Hayır, ALG.exe tek başına virüs değildir ancak bazı kötü amaçlı yazılımlar kendini ALG.exe olarak gizleyebilir. Bu, kullanıcının bunun normal bir Windows işlemi olduğunu düşünmesini sağlamak adına bilgisayar korsanları tarafından başvurulan yöntemlerden biridir.

Bu tür zararlı yazılımların ana amacı, sisteme izinsiz erişim elde etmektir. Bunun zararlı bir yazılım olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ise üzerine sağ tıklayıp “Dosya konumunu aç” seçeneğine basmaktır. Bu işlem eğer sizi System32 klasörüne yönlendirmezse muhtemelen kötü amaçlı yazılımdır.

Bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan uzak tutmak ve güvenliği sağlamak için güvenilir bir antivirüs programı kullandığınızdan emin olmalısınız.

Kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için iyi bir antivirüs programı kullanırsanız sisteminizi tehditlere karşı gerçek zamanlı olarak korursunuz. ALG.exe işleminin de bir virüs olduğundan şüpheleniyorsanız antivirüs programını kullanarak tam sistem taraması yapmalısınız.

Gelecekte zararlı yazılımlara karşı dikkatli olmak adına şu adımları atmayı da unutmamalısınız:

Exit mobile version