En İyi Al Pacino Filmleri

En iyi Al Pacino filmleri neler? İşte dünya genelinde oldukça popüler olan oyuncunun yer aldığı başarılı filmler!

Al Pacino filmleri arasından en iyilerini seçmek çok zordur çünkü dünyaca ünlü oyuncunun çok sayıda başarılı filmi bulunuyor. Çok önemli projelerde yer alan oyuncunun en başarılı yapımlarının neler olduğunu merak ediyorsanız hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

En çok The Godfather filmindeki Michael rolü ile tanınan ünlü oyuncunun en iyi filmlerini bir araya getirdik. Listede yer alan filmleri daha önce izlemediyseniz aşağıdan konularına göz atabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylelikle izleyip izlemeyeceğinize karar verebilirsiniz.

Al Pacino Filmleri Listesi

Al Pacino Filmleri-1

Scarface

1983 yılında vizyona giren Scarface (Yaralı Yüz), Miami’ye göç eden ve uyuşturucu baronu hâline gelen Tony Montana’nın hikâyesini anlatıyor. IMDb’nin en iyi 250 film listesinde 105. sırada yer alan filmin oyuncu kadrosunda Pacino’nun yanı sıra Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio ve Steven Bauer gibi isimler de bulunuyor.

Senaristliğini Oliver Stone’un üstlendiği filmin yönetmenliğini Brian de Palma yaptı. 2 saat 49 dakika uzunluğundaki Yaralı Yüz’ü Netflix veya Amazon Prime Video platformu üzerinden izleyebilirsiniz.

The Godfather

Dünya genelinde çok fazla sayıda izleyici tarafından oldukça beğenilen The Godfather, Carleone adlı İtalyan mafyasının hikâyesini anlatıyor. 1972 yılında vizyona giren film, çok büyük beğeni toplaması üzerine bir seri hâline geldi.

The Godfather serisi üç filmden oluşuyor. Dünyaca ünlü film serisinde Pacino, Michael karakterini canlandırıyor. Çoğu kişiye göre tarihin en iyi film serilerinden bir tanesi olan The Godfather’ın ilk filmi, IMDb’nin en iyi 250 listesinde oldukça uzun bir süredir ikinci sırada yer alıyor.

Scent of a Woman

1992 yılında vizyona giren Scent of a Woman (Kadın Kokusu) isimli filmde Al Pacino, Frank Slade isimli görme engelli bir karakteri canlandırıyor. Pacino’nun bu film için görme engellilerin yer aldığı bir okulda altı ay boyunca geçirdiği söyleniyor. Yönetmenliğini Martin Brest’in üstlendiği Kadın Kokusu 2 saat 36 dakika uzunluğunda.

Heat

Yönetmenliğini ve senaristliğini Michael Mann’in üstlendiği Heat (Büyük Hesaplaşma) isimli filmde LAPD’de komiser olarak görevli Vincent Hanna, bir suç çetesini yakalamaya çalışır. Filmde Vincent Hanna isimli karakteri Pacino canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Pacino’nun yanı sıra Robert De Niro, Val Kilmer ve Jon Voight gibi isimler de bulunuyor. 2 saat 43 dakika uzunluğundaki filmi Amazon Prime Video isimli hizmet üzerinden izleyebilirsiniz.

Donnie Brasco

1997 yılında vizyona giren Donnie Brasco (Köstebek) isimli filmde FBI ajanı gizli bir görevden dolayı New York mafyasına sızar. Yönetmenliğini Mike Newell’in üstlendiği filmde Pacino, Lefty isimli karakteri canlandırıyor.

2 saat 6 dakika uzunluğundaki Köstebek’i Netflix platformu üzerinden izleyebilirsiniz. Ayrıca en iyi Bad Pitt filmleri listemize de bakabilirsiniz.

Exit mobile version