Akisp11.DLL Hatası Nasıl Çözülür?

Akisp11.DLL hatası için uygulanabilecek çözüm yolu nedir? Bu sorunun cevabını araştırıyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemleri öğrenin.

Akisp11.DLL Hatası Nasıl Çözülür?

Akisp11.DLL hatası mı alıyorsunuz? Bu dosya, Windows programlarının düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan önemli bir dosyadır. Bu dosya eksik ise bilgisayarınızın olması gerektiği gibi çalışmaması muhtemeldir.

Bu hataya neden olabilecek birden fazla etken vardır. Windows kayıt defteri sorunlarından tutun da kötü amaçlı yazılımlara kadar herhangi bir sorundan ötürü bu hatayı alıyor olabilirsiniz.

Hata karşınıza şu şekillerde çıkabilir:

Bu hata ile karşılaşırsanız sorunu çözmek için başvurabileceğiniz birtakım çözüm yolları olduğunu bilmelisiniz. Peki, bu çözüm yolları arasında neler var? Gelin, öğrenelim.

Akisp11.DLL Hatası İçin Çözüm Yolları

Bu DLL dosyası ile ilgili hata alıyorsanız kullanabileceğiniz yöntemler arasında bu çözüm yolları bulunuyor. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

AKISP11.DLL Dosyasını İndirme

Bazı dosyaların farklı sürümleri vardır. Bu nedenle en doğru sürümü kullanmalısınız. İşletim sistemine bağlı olarak 32 bit ya da 64 bit dosya sürümünü seçmelisiniz. Bununla birlikte herhangi bir sorun yaşamamak için son sürümü indirin.

Bu tabii ki her zaman geçerli olmayabilir. Bazen bir programın sorunsuz bir şekilde çalışması için eski bir sürüm de kullanmanız gerekebilir. Dosyayı indirdikten sonra System32 klasörüne atın. Bu işlemin ardından bilgisayarı yeniden başlatın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

DLL Dosyasını Kaydetme

Sorunu düzeltmek için başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de DLL dosyasını kaydetmeyi içeriyor. Bunun için Windows + S tuşlarına basın ve arama kısmına “cmd” yazın. Arama sorgusu “Komut İstemi” ile eşleştikten sonra Control + Shift + Enter tuşlarına basın ve gerekli onayı vererek Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırın.

Komut satırına tırnakları dahil etmeden “regsvr32 akisp11.dll” yazın ve Enter tuşuna basın. Windows’un DLL dosyasını kaydetmesi için biraz bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

SFC Taraması Yapma

Sistem sorunlarını çözmek için SFC taraması da yapabilirsiniz. Bunun için Windows + R tuşlarına basın ve “Aç” kısmına “cmd” yazın. Komut satırına “sfc /scannow” yazın ve Enter tuşuna basın.

Bu adımları takip ettikten sonra tarama başlatılacaktır. Tarama sona erene kadar bilgisayarı kapatmayın. Tarama bittikten sonra bilgisayarı yeniden kapatın.

Bilgisayarı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Taratma

Söz konusu DLL dosyası ile ilgili bir hata mesajı almanızın bir diğer sebebi de kötü amaçlı yazılımlardır. Bilgisayarınızda zararlı yazılım olmadığından emin olmak için ilk olarak Windows Defender’ı kullanabilirsiniz.

Windows Defender ile yaptığınız taramanın sonucunda sistem hiçbir zararlı yazılıma rastlamazsa bir de en iyi antivirüs programları ile tarama yapmayı deneyin.

Sistem Geri Yüklemesi Yapma

Yukarıdaki bütün yöntemleri denemenize rağmen sorun düzelmezse son çare olarak sistem geri yüklemesi yapabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken sorunun meydana geldiği günden bir önceki günü seçmeyi unutmayın.

Exit mobile version