Akıllı TV Markalarında Yıldız Savaşları

Sıra dışı özelliklerle harmanlanmış daha iyi görüntü ve ses, bu çok özel akıllı TV'ler ile birlikte evinize geliyor.

TV dünyasında 2022, ses ve görüntü kalitesini esas alan geliştirmelerin alt kırılımlarına sahne oluyor. Mat, parlamasız ekran gibi özellikler en son trendler arasında. Kontrast ve renk detayları incelikle işlenirken modlar da deneyimi bir üst seviyeye taşıyor.

Akıllı TV’de 4K’nın standart çözünürlük olma durumunun yanı sıra 8K modellerin sayısındaki artış dikkat çekiyor.

TV’ler sadece karşısına geçilip izlenen tüketici elektroniği ürünleri değil artık. Zira hareketlerle kontrol, görüntülü sohbet ve daha birçok ‘TV ötesi’ alanda gelişme söz konusu.

‘Pantone Onaylı’ sertifika, ‘sürdürülebilirlik taahhüdü’ gibi gelişmeler de ‘yıldız’ TV’lerde ilk kez karşımıza çıkan özellikler arasında. İzleyicilerini oyun, dizi ve filmin tam olarak kalbine davet eden yeni nesil çok akıllı TV’ler, aynı zamanda tasarımda zarif dokunuşlarla bizi karşılıyor.

İddialı Görüntü Kalitesi ve Oyun Özellikleri ile Philips TV’ler

2022 model Philips TV’lerde seyir ve oyun deneyimi yoğunlaşıyor. Hem OLED807 hem de Performans Serisi TV, iddialı görüntü kalitesi ve oyun özellikleri sunuyor.

Çok ince bir tasarıma sahip olan OLED807 zarif ve dar metal gümüş krom standıyla dikkat çekiyor. Tasarımının yanı sıra OLED807’yi bir süperstar yapan şey ise, geliştirilmiş görüntü ve ses kalitesi. Gelişmiş dört taraflı Ambilight, kontrast ve renk detaylarıyla; TV severler kendini dizi, film veya oyununun içinde bulacaklar.

2022 yılının ikinci yarısı itibariyle satışa sunulacak olan Philips OLED807; 55, 65 ve 77 inç boyutlarla piyasaya çıkacak.

“The One” olarak adlandırılan 8807 modeli ile TV isminin hakkını veriyor. “the one her şeye sahip olan TV”; birinci sınıf ürünü rekabetçi fiyat, minimalist ve zarif tasarımla bir araya getiriyor.

Görüntü ve Ses Ayarlarına Hızlı Erişim için Yeni Ekran Oyun Çubuğu

Üç taraflı Ambilight teknolojisine sahip yeni 8807, ideal görüntü ve ses kalitesini garanti ediyor. Oyun oynamak için de uygun olan TV’de, görüntü ve ses ayarlarına hızlı erişim sağlayan yeni bir ekran oyun çubuğu bulunuyor. Philips TV’nin yeni ürünü ayrıca, evin her yerinde kablosuz ses bağlantısı oluşturmayı sağlayan Philips Home Wireless Connection sisteminin bir parçası olarak kullanılabilecek.

Sony BRAVIA XR TV serisi

Sony’nin yeni BRAVIA XR televizyon ürün gamında Mini LEDMASTER Serisi 8K çözünürlüklü Z9K ve 4K çözünürlüklü X95K modelleri, OLED MASTER Serisi 4K çözünürlüklü A95K, A90K ve A80K modelleri ve yine 4K çözünürlüğe sahip X90K LED modeli yer alıyor.

Gücünü Cognitive Processor XR’dan (Bilişsel İşlemci XR) alan XR Backlight Master Drive, Z9K ve X95K modellerindeki en yeni nesil Mini LED, arka ışığı büyük bir hassasiyetle kontrol ederek müthiş bir parlaklık sağlıyor.

Göz kamaştırıcı parlaklıkların ve derin siyahların yanı sıra ışıklı alanların etrafında neredeyse hiç parlama ve hale oluşmadan doğal orta tonları en güzel şekilde ortaya sererek eşi görülmemiş bir dinamik aralıkta izleme imkanı sunuyor.

Bu yeni inovasyonlar, içerik üreticisinin en iyi ve en sürükleyici izleme deneyimini sunmasına yardımcı oluyor. İzleyiciler, sesin konumunu ekrandaki görüntüyle hassas bir şekilde eşleştirmek üzere tasarlanmış teknolojiler sayesinde OLED modellere özel Acoustic Surface Audio+, LED modellerde ise Acoustic Multi-Audio ile film izlerken tam anlamıyla kapsayıcı bir görsel-işitsel deneyim elde edebiliyor.

Bu seride aynı zamanda kişiselleştirilebilen ev içi eğlenceye zenginlik katan yeni özellikler de yer alıyor. Sony, Netflix ile birlikte görüntü işlemeyi ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlayan ve böylelikle kullanıcıların favori programlarının, filmlerinin her koşulda içerik üreticisine sadık kalarak orijinal haliyle görünmesini sağlayan Netflix Adaptive Calibrated Mode’u kullanıma sunuyor.

360 Spatial Sound Personalizer

360 Mekansal Ses Kişiselleştirici: Bu teknoloji, BRAVIA XR TV’lerle bir araya geldiğinde Sony’nin SRS-NS7’si gibi kablosuz boyun bantlı hoparlörler ya da seçili Sony kulaklıklar için ideal şekilde optimize edilmiş, minimum konfigürasyon gerektiren, konumsal ses deneyimi sunar. Bu birlikteliğe özel olarak üretilen aplikasyonlar, kullanıcıların kendi kulak şeklini analiz ederek sinematik ses alanını bile buna göre kişiselleştirebilmektedir.

Ambient Optimization Pro

Profesyonel Ortam Optimizasyonu: Kullanıcılar BRAVIA XR TV’lerini BRAVIA CAM’e bağlayarak TV keyfini bambaşka bir biçimde çıkarabilirler. BRAVIA CAM, kullanıcıların odanın neresinde olduğunu ve TV’den ne kadar uzaklıkta olduklarını algılar ve ses-görüntü ayarlarını onlara en uygun olacak şekilde yapar.

Derin öğrenme ve ileri teknolojileri ile 2022 Serisi LG TV’ler

LG Electronics (LG), 2022 model OLED TV’lerinin başı çektiği, şimdiye kadarki en gelişmiş ve etkileyici TV serisi ile geliyor. LG’nin en yeni modelleri, güçlü görüntüleme teknolojileri ve daha da akıllı özellikler ve hizmetler sunan gelişmiş bir webOS işletim sistemi ile görüntüleme ve kullanıcı deneyimini yeni bir seviye vadediyor.

LG OLED

OLED TV’ler, kusursuz siyahlar, inanılmaz derecede doğal renkler ve sonsuz kontrast sağlamak için kendinden aydınlatmalı OLED pikselleri kullanıyor. Arkadan aydınlatma gerektirmeyen OLED, diğer tüm ekran teknolojilerinden daha ince ve daha hafif olmasının yanı sıra, bükülebilir ve katlanabilir TV’ler gibi benzeri görülmemiş formların oluşturulmasına olanak tanıyor.

LG’nin gelişmiş OLED paneline sahip yeni G2 serisi modelleri kendine ait klasmanda yer alıyor. OLED’in evriminde bir sonraki seviye olan, hem G2 hem de belirli C2 serisinde bulunan OLED evo teknolojisi, benzersiz netlik ve ayrıntı ile ultra gerçekçi görüntüler ve yüksek parlaklık sunuyor. LG’nin yeni 5.nesil α(Alpha)9 akıllı işlemcisinden güç alan şirketin Brightness Boooster teknolojisi, G2 serisi TV’lerin iyileştirilmiş ısı dağılımı ve daha gelişmiş bir algoritma3 aracılığıyla daha da fazla parlaklık sunmasını sağlıyor.

LG’nin yeni TV modellerinin çoğunun kalbinde yer alan 5.nesil α9 akıllı işlemci gelişme performansını artırmak için derin öğrenmeden yararlanıyor ve ön plan ve arka plan öğelerini birbirinden daha belirgin hale getirerek ekran görüntülerine daha üç boyutlu bir kalite kazandırıyor. 5.nesil α9 akıllı işlemci, izleyicilere daha gerçekçi ses sağlamak için LG’nin AI Sound Pro özelliğinin yeteneklerini de genişletiyor; TV’lerin yerleşik hoparlörlerinin sanal 7.1.2 surround ses üretmesini sağlıyor.

Geliştirilmiş UX

LG’nin yenilikçi Smart TV platformunun en son sürümü, maksimum rahatlık ve daha kolay içerik keşfi sağlayarak kullanıcı deneyimini LG’nin yeni TV’lerinde hayata geçiriyor. Yeni webOS 22 sürümü kullanıcıların daha özelleştirilmiş bir görüntüleme deneyiminin keyfini çıkarabilmeleri için kişisel profiller sunuyor. Kullanıcılar, her profilin altında favori yayın hizmetlerine hızlı erişim ayarlayabiliyor, izleme geçmişine dayalı özel içerik önerileri alabiliyor ve favori spor takımlarına ayak uydurmak için gerçek zamanlı uyarılar alabiliyor. Profillerde oturum açmak, TV tarayıcısından veya NFC Magic Tap ile bir akıllı telefondan gerçekleştirilebiliyor.

LG QNED MINI LED

LG’nin kendi Quantum Dot NanoCell teknolojisine sahip yeni ürün yelpazesi, yüzde 100 renk hacmiyle iddialı renk üretimi sunuyor. Bir sahnenin en parlak ve en karanlık alanlarında zengin, doğru renkler sunabilen LG QNED Mini LED TV, LG’nin Hassas Karartma Teknolojisi sayesinde güçlü kontrast yeteneklerine sahip.

Room To Room Share

NFC Magic Tap, bir mobil cihaz ekranını bir LG TV’ye yansıtmak için kullanılabiliyor. İzleyiciler ayrıca ek bir set üstü kutu olmadan Wi-Fi aracılığıyla başka bir TV’de kablo veya uydu içeriğinin görüntülenmesini sağlayan Room To Room Share’i kullanarak evde bir TV’den diğerine içerik yansıtabiliyor.

Samsung QLED ve Lifestyle TV’ler

Samsung’un 2022 model MICRO LED, Neo QLED ve Lifestyle ekranları; görüntü ve ses kalitesindeki iyileştirmeler, daha geniş ekran boyutu seçenekleri, kişiselleştirilmiş aksesuarlar ve yükseltilmiş arayüz sayesinde markanın ‘Ekranlar her yerde, ekranlar herkes için’ vizyonunu en gerçekçi görüntüler, sürükleyici ses ve hiper-kişiselleştirilmiş özelliklerle hayata geçiriyor.

Samsung, Ocak ayında CES 2022’de tanıttığı, 110, 101 ve 89 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneğine sahip MICRO LED ekranı, ışığı ve rengi kendi başına üretebiliyor. Samsung’un ileri teknoloji MICRO LED ürünü,bu sayede etkileyici bir derinlik, canlı renkler, daha yüksek netlik ve kontrastla sıra dışı bir deneyim sunan 25 milyon mikrometrelik LED’ler ile sınıfının en iyi görüntü kalitesini vadediyor.

Samsung’un 2022 model Neo QLED’i, Neo Quantum İşlemci ve görüntü teknolojisindeki gelişmeler ve ses özellikleri sayesinde mümkün olan en net görüntüleri ve en etkileyici sesi sağlıyor.

Exit mobile version