AKILLI TELEFONLAR İÇİN MESAJLAŞMA UYGULAMALARI

Akıllı telefonların ve internet kullanımının hayatımızın her alanını kaplamasıyla kullanıcılar artık sadece işletim sistemlerinin sunduğu yerleşik uygulamalarla yetinmiyor. Firmaların her geçen gün geliştirdiği yeni tasarımlar da çok fazla seçenek sunuyor. İşletim sistemi fark etmeksizin tüm akıllı telefonlar için mesajlaşma uygulamaları neler, bunu inceledik.

Whatsapp

Tüm dünyada toplam dört yüz milyona yakın kullanıcısı bulunan Whatsapp en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. Mesaj göndermenin yanı sıra, dosya paylaşma, ses kaydı gönderme hatta internet üzerinden ücretsiz arama yapma olanağı da sunuyor.

Line

Güney Kore ve Japonya’Da en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması Line, mesaj gönderme, ücretsiz arama yapma özelliklerinin yanında çizgi mesajlarla iletişiminize farklı bir boyut kazandırıyor.

Viber

Ücretsiz arama yapma ayrıcalığını Whatsapp’tan önce kullanıcılara sunan Viber aslında mesajlaşmadan ziyade bu özelliği ile ün kazanmış durumda. Diğer uygulamalara göre daha basit kullanım sağlayan ara yüzü ve eğlenceli emoji koleksiyonu da ilk sıralarda tercih edilmesini sağlıyor.

Telegram

En büyük özelliği kullanıcıların veri akışını diğer kullanıcıların görmesini engellemek olan Telegram sunduğu bu gizlilik sebebiyle birçok siyasi ve ünlü kişi tarafından tercih edilen bir uygulama. Ayrıca çok kolay kullanım sağlayan bir ara yüzüne sahip.

WeChat

Whatsapp, Facebook gibi popüler uygulamaların kullanımının yasak olduğu Çin gibi ülkelerde oldukça yaygın olarak kullanılan bir uygulama WeChat. Telsiz kullanıyormuşsunuz hissi veren sesli mesaj gönderme özelliği ise diğer uygulamalardan farklı şekilde sesinizin anlık olarak karşı tarafa iletilmesini sağlıyor.

Voxer

Bas konuş özelliği ile bilinen Voxer iki ayrı kullanım seçeneği sunuyor. Kişisel kullanımlar için ücretsizken, iş için kullanacak olanlar bir hesap açıp üye olarak, düşük bir ücret karşılığında profesyonel olarak uygulamayı kullanmaya başlıyorlar.

Bip

Türkcell’in tasarlamış olduğu uygulama tüm operatörlere mensuplar tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ayrıca hattınızda dakika ve sms paketi olmadığında da karşı tarafta akıllı telefon için mesajlaşma uygulamalarından olan BİP’in yüklü olup olmaması fark etmeksizin arama ya da mesaj gönderme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Exit mobile version