Akıllı Telefon Satışlarında Beklenti Pek Umut Vermiyor

Herkesin adeta gözünü diktiği akıllı telefon satışlarında beklenti aşağıya doğru düşüş yaşadı. Bunun şu an için karamsar bir hava yarattığını söylemek mümkün.

Akıllı telefon ürünlerinin satışında değişim her zaman için mevcut. Özellikle de hem tasarım hem de donanım açısından ardı ardına gelen değişimler bunu körüklüyor. Ancak gelen son sızıntılar moralleri açıkçası biraz bozdu. Huawei, Apple ve Samsung gibi devasa firmaların cirit attığı bu sektör, büyük ölçüde düşüş bekliyor.

Akıllı telefon satışlarında beklenti ne yönde olacak

Apple yeni cihazların sunumunu yaparken Samsung orta segmente ağırlık veriyor. Huawei ve Xiaomi ise kamera konusunda fark yaratmaya çalışıyor. Her ne kadar farklı görünse bile hepsinin amacı ortak.

Büyük bir kullanıcı kitlesi yakalamaya çalışan şirketlerin işi hiç de kolay olmayacak. Rekabet kaliteyi artırdığı gibi aynı zamanda liderlik koltuğuna oturmayı da zorlaştıracak.

akıllı telefon satışlarında

Bütün akıllı telefon üreticileri daha fazla kullanıcı sayısı amaçlasa bile bu pek mümkün değil. Özellikle de yeni gelen “yüzde 9” daralma raporu büyük öneme sahip. Akıllı telefon şirketleri, hem satışı artırmak hem de daha çok kullanıcıya ulaşmak için sayısız girişimde bulundu.

Gelen son sızıntılara göre Xiaomi en fazla değişim yaşayan akıllı telefon firması. Şirketin 2021 yılını aşırı bir büyüme ile kapatması planlanıyor. Bu sayede önemli başarı daha yakalanmış olacak. Sizce akıllı telefonlar ile alakalı nasıl bir değişiklik yaşanacak?

Exit mobile version