Akıllı telefon fiyatları, dünya genelinde ortalama %10 artış gösterdi

Hong Kong merkezli global araştırma şirketi Counterpoint Research, sürekli gelişen akıllı telefon sektörüne ilişkin araştırmasının sonuçlarını yayınladı. 2020 yılının ikinci çeyreğini yani Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan ve sektöre dair önemli bilgileri açığa çıkaran çalışmada, telefon fiyatlarının dünya genelinde ortalama %10’luk bir artış gösterdiği saptandı.

En çok artış Çin’de

Küresel çapta yapılan araştışmayı; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik ve Çin olarak bölgelendiren şirket, satış fiyatındaki en büyük artışın %13 ile Çin’de olduğunu tespit etti. Çin pazarında akıllı telefon satış fiyatının ortalama 310 dolar olduğu görüldü. Güney Amerika dışında tüm bölgelerde fiyatların arttığı görülürken, %5’lik bir düşüş yaşanan Güney Amerika’da ortalama satış fiyatı 166 dolara indi.

Pazar lideri halen Apple

Aynı araştırmada akıllı telefon üreticilerinin pazar payları da belirlendi. 2020’nin ikinci çeyreğindeki toplam pazar gelirlerinde %34 ile pastanın en büyük dilimini alan Apple‘ın takipçisi %20 ile Çinli Huawei oldu. Huawei’nin hemen arkasında %17 ile Samsung yer alırken Vivo ve OPPO da %7 ve %6’lık paylarla Samsung’u takip etti.

Exit mobile version