Akıllı Şehirler Projesi Giderek Büyüyor

Herkesin büyük bir merakla takip ettiği akıllı şehirler projesi gittikçe büyüyor. Özellikle de İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde yapılan projeler, çok büyük hayranlık uyandırdı. İşte merak ettiğiniz bütün detaylar.

Dünya ekonomik forumu tarafından yapılan açıklamalarda, 2050 yılına gelindiğinde kent nüfusunun 170 dolaylarına kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu durum gerçekten de çok büyük bir nüfusun şehirde yaşayacağı anlamına geliyor. Peki şehirler için ne tür çözümler sunuluyor.

Akıllı şehirler projesi büyük yeni teknolojiler getirecek

Büyük şehirler için düşünülen ilk teknolojilerden birisi de çeşitlk yüz-plaka tanıma ve hız tespiti güvenlik ekipmanlarıdır. Ayrıca trafikte ve toplumsal hayatta toplum güvenliği için tehlike oluşturabilecek şüpheli durumlar hemen müdahale edilebilir konuma getirilecek.

Akıllı şehirler ile birlikte kırmızı ışık yönetimi, plaka ve yüz tanıma gibi konularda da akıllı teknolojiler sunulabilir. Ayrıca yeni teknolojiler sayesinde hava kirliliğini ölçmek de mümkün hale. Böylece şehirlerin daha temiz bir havaya ve ortama sahip olması sağlanabilir.

Akıllı şehir teknolojilerine bakıldığında genellikle tasarruf ve yaşanabilirliğin ön plana çıktığı görülüyor. Sizce bu tür teknolojiler sayesinde dünya genelinde çok daha yaşanabilir şehirler kurmak mümkün mü? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version