Akıllı Gözlük Devrimi Yakında Başlıyor!

Uyuyan bir dev olarak adlandırılan akıllı gözlük devrimi çok yakın bir zamanda başlangıç yapacak. Herkesin büyük bir merakla takip ettiği akıllı gözlük gelişmeleri, çok üst seviyelere kadar çıkabilir. İşte haberimizin detayları.

Geçtiğimiz günlerde Apple firması yaptığı bir açıklamada, Apple Glass modellerinin çok kısa bir süre içerisinde piyasaya sürüleceğini söylemiş. İlk başlarda bunun biraz daha zaman alacağı düşünülse bile, durum tam tersi çıktı. Apple, kurucusu olan Steve jobs için bir akıllı gözlük serisi tasarlamaya başladı bile.

Akıllı gözlük devrimi dünya devleriyle geliyor

Hayatı oldukça kolaylaştırması düşünülen bu gözlükler, Apple ve Samsung gibi firmaların kanatları altında gelecek. Apple şirketi, akıllı gözlüklerin çok daha kullanışlı olabilmesi için uyumluluk özelliğini artırmaya çalışıyor. Samsung tarafından izlenen strateji ise biraz daha farklı.

akıllı gözlük devrimi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple, kendi modellerinde iPhone ve akıllı saat uyumu oluşturmaya çalışıyor. Hem akıllı gözlükler hem de diğer iki cihaz birbiriyle bağlantılı olacak. Böylece firma bir ekosistem yaratmak istiyor.

Huawei, Xiaomi ve Samsung gibi şirketler ise ağırlığını donanımdan yana kullandı. Akıllı gözlüklerin çok daha üst seviye donanımlara sahip olması için diğer firmalarla anlaşma yapılmaya çalışılıyor. Özellikle de maliyeti düşürmek isteyen Samsung, Çinli şirketlere yöneldi.

Dünya devleri akıllı gözlük alanında söz sahibi olmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Ar-Ge ve laboratuvar çalışmaları büyük oranda biten akıllı gözlükler, kısa bir süre içerisinde piyasalardaki yerini alabilir. Apple ve Samsung tarih olarak 2021 yılını verdi. Sizce akıllı gözlüklerde hangi şirket dünya lideri olacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version