Akıl Oyunları

Bangkok, Thailand - September 12, 2019: Hand boy playing Sony Dualshock 4 controller for PlayStation 4 pro, video game-addicted children.

Aileler ve çocuklar için harika PS4 oyunları var. Üstelik bunların hepsi silahla bir yerlere ateş etmek ya da zorlayıcı stratejik öğelerle çevrili de değil. Zihni harekete geçiren, yeni şeyler öğrenmenizi sağlayan sayısız yapım var. Şimdi PS4’te oynanabilecek olan ve daha da iyisi, büyük çoğunluğu aynı konsolda birden çok oyuncu desteğine sahip ‘akıl oyunları’ndan bazılarının üzerinden geçelim.

Monopoly Plus

Hiçbir şey güzel, dostane bir Monopoly oyunu gibi ailedekilerin iyi yanlarını ortaya çıkartamaz, değil mi? PS4’te Monopoly Plus, klasik kutu oyununu televizyon ekranınız 3 boyutlu şekilde getiriyor. Çeşitli oynayış seçenekleri sayesinde eksik parçaları veya kuralların yanlış uygulanma ihtimalini dert etmenize gerek yok.

Spyro Reignited Trilogy

Küçük mor ejderhayla uçuşa geçin. Spyro’nun platform maceraları demek, PlayStation demektir. Bu yüzden çocuklarınız onun kahramanlıklarına ilk defasında şahit olamadılarsa, bu sefer kesinlikle kaçırmamalılar.

PS4 için yeniden yayınlanan Spyro Reignited Trilogy, serinin en büyük üç macerasına ateşli bir HD ayrıcalığı sunuyor: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! ve Spyro: Year of the Dragon. Uçma, aile dostu muharebeler ve bazı uçuk kaçık mini oyunları ile bu paha biçilemez paket, herkesi eğlendirmenin bir yolunu bulacak.

Melbit’s World

Bu şirin, iş birliğine dayalı bulmaca platform oyununda, bir dizi çetrefilli bölümlerden geçmeleri için tatlı yaratıklara yol gösterin. Platformlar, engeller ve tuzaklar arasında yolunu bulmak ve kötü virüslerden kaçarak İnternet’e güzel sinyaller yaymak için arkadaşlarınızla birlik olun.

Melbits World, PlayLink ailesinin bir parçası olduğunuzdan dolayı oynamak için birden fazla DualShock 4 kontrol cihazına ihtiyacınız olmayacak. Akıllı telefonunuza ya da tabletinize bir uygulama indirip dokunmatik ekranını kullanarak aksiyona dâhil olabilirsiniz.

Minecraft

Gözünüzde canlandırabiliyorsanız, onu burada inşa edebilirsiniz. Blok karakterlerden oluşan ailenizi toplayıp yöntemsel olarak oluşturulup genişletilen bu açık dünyayı keşfederken çeşitli kaynakları toplamaya başlayın.

Karanlık çöktüğünde ve Ürpertenler oynamak için dışarı çıktıklarında başınızı sokacağınız bir çatı olduğundan emin olun. Cesur bir grupsanız, silahlarınızı üretip o baş belası canavarlara kendi ilaçlarından biraz tattırın

Overcooked! 2

Mutfakta işler kızışıyor. Overcooked 2’de karmaşa hüküm sürüyor. Çocukları toplayıp Soğan Krallığı’nı bir grup dirilmiş ekmeğe karşı savunun.

Çöken zeminler ya da süzülen tezgâhlar gibi olağan mutfak tehlikeleriyle baş ederken çocuklarınızla birlikte (ya da onlara karşı) çalışın. Eğlenceye doyup ufaklıklara bazı önemli hayat becerilerini öğreteceksiniz. 10/10 ebeveynlik.

Tearaway

LittleBigPlanet ile Dreams’in yaratıcılarının, kağıt maketlerden esinlenelerek ortaya çıkardıkları bu macerada, minik bir kuryeye önemli bir paketi teslim etmesinde yardımcı olun.

Bu yolculuk; eğlenceli görevler, unutulmaz karakterler ve yürekleri ağızlara getiren platform aksiyonlarıyla dolu. Tearaway’in Dualshock 4’ün özelliklerinden akıllıca faydalanıyor olması, ışık çubuğunu meşale olarak kullanmak, dokunmatik yüzeyle bir şeyleri çekmek gibi çeşitli oynayış mekaniklerini mümkün kılıyor. Akıllı telefon veya tablet kullanarak ikinci bir oyuncu da bu yaratıcı eğlenceye dâhil olup çeşitli eşyalar tasarlayabilir.

Uno

Gelişmekte olan PlayLink serisine mükemmel uyumlu klasik kart oyunu. Fazladan DualShock 4 kontrol cihazına gerek yok. Tek yapmanız gereken akıllı telefonunuza ya da tabletinize uygulamayı indirip sevilen aile oyununda birkaç el vakit öldürmek.

Uzun bir hafta sonu tatili için aranan oyun!

Knights and Bikes

Foam Sword’un bu tuhaf fantastik macerası, çocuklar ve ebeveynlerin bir arada oynayabileceği mükemmel bir oyun.

İki arkadaşın bir aile şirketini kurtarmak için atıldığı define avının duygulu hikâyesi, Steven Spielberg ve George Lucas’ın 80’ler dönemindeki aile filmlerinin ruhunu yakalıyor.

Demelza ve Nessa’nın bulmacalar, eğlence ve çılgın mücadelelerle dolu hayal güçlerinin derinlerine yaptıkları bisiklet yolculukları, olmazsa olmaz bir oyun.

Everybody’s Golf

Önseziye dayalı kontrollere ve neşeli oyun içi avatar oluşturma seçeneğine sahip, şirin ve renkli Everybody’s Golf, eğlenceli bir golf deneyimi sunuyor.

Öte yandan, bilgisi sopa, top ve delikle sınırlı olan kişilerin dahi aşina olacağı cinsten kuralları sayesinde, anlaşılması kolay bir oynayış ile oyuncuları karşılıyor. Bütün bunları mümkün olduğunca az vuruşla süsleyip kum havuzlarından uzak durmaya çalışın!

Çocuklarınızın güvenliğini sağlayın, oyun sürelerini dengeleyin ve yalnızca uygun gördüğünüz içeriklere ulaşabileceklerinden emin olun.


 

Exit mobile version