AI Sohbet Botları App Store’u Ele Geçirdi

AI sohbet botları, App Store'a damgasını vurdu. Sohbet botu uygulamaları, en çok gelir elde edilen uygulamalar hâline geldi.

AI sohbet botları app store

AI sohbet botları, App Store’un en çok indirilen uygulamalarının önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu tür uygulamaların App Store’da indirme sayıları hızla artıyor.

Bunun şu an yapay zekâ destekli sohbet botlarına olan yoğun ilgiden kaynaklı olduğunu tahmin etmek zor olmasa da söz konusu uygulamalara ilginin uzun bir süre daha aynı şekilde devam edeceği söylenebilir.

AI Sohbet Botları App Store’da Zirveye Oynuyor

Appfigures tarafından paylaşılan bilgilere göre App Store’da isminde “AI” ve “chatbot” geçen 5 uygulamanın toplam geliri 1 milyon doları geçiyor. Söz konusu uygulamalar arasında AI Chat, Genie, AI Smith, Ask AI ve ChatOn yer alıyor.

Tahminlere göre ismi geçen beş uygulama, ocak ayından bu yana App Store’dan toplam 20,2 milyon ABD doları kazandı.

Uygulamalar ocak ayında toplam 2,9 milyon dolar gelir elde ederken Ask AI dışında tüm uygulamalar indirilebiliyordu. Mart ayında 3,9 milyon dolara yükseldi. Nisan ayında ise 9,8 milyon dolara yükseldi.

OpenAI eğer ChatGPT’nin kendi resmî mobil sürümünü yayımlarsa kullanıcıların sohbet botuna ücretsiz olarak erişmek için hâlihazırda mevcut alternatif uygulamaları terk edip etmeyeceği büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Appfigures tarafından yapılan değerlendirmeden elde edilen verilerden hareketle gelire göre sıralama yapmak gerektiğinde ortaya şöyle bir liste çıkıyor:

Bütün bunlara ek olarak yeni yükselmeye başlayan yapay zekâ destekli başka sohbet botu uygulamaları da bulunuyor. Bu alanda ilerleyen geliştiricilerden birkaç ay içinde daha fazla uygulama gelebilir.

Exit mobile version