Aemond Targaryen Hakkında Bilmesi Gereken 7 Şey

Aemond Targaryen dizide çok fazla derinlik kazanan büyüleyici bir karakter ama kitapları okumayanların bilmediği şeyler de var.

Pek çok hayran Aemond Targaryen karakterini House of the Dragon‘daki en dikkat çekici karakterlerden biri olarak görüyor. Kitap okuyucuları daha da uzun süredir onun ilgisini çekiyor. Dizinin ilk sezonunun yayınlanmasıyla birlikte hayranlar sonunda karakterin çok daha fazlasını görüyor ve onun hakkında giderek daha fazla şey öğreniyor.

Karakter her ne kadar dizinin ilk sezonunda öne çıkarılsa da, bu karakter hakkında çoğu insanın bilmediği çok daha fazla şey var. Karakterin ve House of the Dragon’un hayranları, sadece bu birkaç gerçeği öğrenerek her ikisini de daha iyi anlayabilirler.

Biraz Eşsiz Bir İsim

Game of Thrones dünyası ve The Son of Ice and Fire şarkısının dünyası aynı adı paylaşan karakterlerle dolup taşıyor. Birçok insan dizinin bu yönünü çok kafa karıştırıcı buluyor. Bu, kurgudaki en büyük yanlış anlamalardan birinin sebebidir ve nihayetinde Danca of the Dragons olarak bilinen olayı ateşleyen kıvılcımlardan biridir.

Ancak Aemond, özellikle bir Targaryen olarak bu açıdan biraz benzersiz bir karakterdir. Kardeşi, babası ve diğer birçok aile üyesinin aksine, Aemond hiçbir akrabası veya atasıyla bir isim paylaşmaz. O zamandan beri adı alan başka Targaryen de olmadı. En yakın adaşı, Kara Kale ustası Üstat Aemon da dahil olmak üzere bir avuç Targaryen tarafından paylaşılan bir isim olan Aemon’dur.

Aemond Targaryen Sadece 19 Yaşında

Aemond Targaryen FS 110’da doğdu. Ejderhaların Dansı FS 129’da resmen patlak verdi. Bu, savaş olduğunda Aemond’u sadece 19 yaşında yapar. Ne kadar heybetli olduğu ve dizide ne kadar olgun göründüğü göz önüne alındığında, bu pek çok kişiyi şaşırtabilir.

Ancak, Westeros dünyasında bu bir sürpriz olmamalı. Dizideki pek çok kahraman ve merkezi figür, genç yaşta zaten dikkate değer şeyler yapıyor. Bu aynı zamanda dizinin birçok genç şövalyeyi, prensi, kralı ve kraliçeyi detaylandıran gerçek dünya tarihinden ilham alma eğilimlerine de işaret ediyor.

Şovda Daha Fazla Derinlik Verdi

Aemond, dizinin en kutsal azizi olmaktan çok uzak. Ancak, en azından duygusal zekaya sahip olarak tasvir edilmiştir. Anıtsal bir hata yaptığında pişmanlık dolu bir bakışa ve yanlış yaptığının bilincine sahip olduğu gösterildi. Bu, onun ve Vhagar’ın Lucerys ve Arrax’la karşılaşmasının sonunda vurgulanır.

Ancak kitaplarda bunların hiçbiri ayrıntılı değildir. Bunun temel nedeni, gerçekte ne olduğuna tanık olmak için kimsenin orada olmamasıydı. Kitaplarda ne hissettiyse, olayın ardından pişmanlık duymamak için yazılmıştır. Hatta bazıları onun Luke’un ölümünü önceden düşündüğünü iddia etti. Bundan sonra daha da acımasız ve boyun eğmez olur.

Aemond Karakterinin Takma Adları

Aemond’un bilinen iki takma adı vardır: Tek Göz Aemond ve Akraba Katili Aemond. Aemond’un dizide bu takma adlara nasıl tepki vereceği henüz belli değil. Ancak kitaplarda onlara karşı çok kayıtsız görünüyor. Tek gözlü olduğu gerçeğine sahip (bunun için Luke’u öldürmesine rağmen) ve onu güzel bir safir mücevherle süslüyor. Kitaplarda göz bandını sadece asil hanımların yanındayken onları korkutmak istemediği için takıyor. Aksi takdirde, bir tane giymekten kaçınır.

Westeros’ta akraba katili olmak tabu olarak görülüyor. Kendi akrabalarını öldürenlerin sonsuza kadar lanetlendiği ve onlara tepeden bakılması gerektiği söylenir. Bu batıl inanca rağmen, Westeros’ta savaşların ve kaosun ne kadar yaygın olduğu göz önüne alındığında, çok sayıda karakter akrabalarını öldürüyor. Aemond, kendisine “akraba katili” lakabının verilmesinden endişeli görünmüyor. Eğer öyleyse, bunu kitaplarda hiç ifade etmemiştir.

O, Viserys Tarafından Motive Edildi

Kitaplarda Laenor Velaryon öldüğünde (gösteride Laena Velaryon’un ölümüyle yer değiştirir), Kral Viserys, karısı Kraliçe Alicent ve Aemond da dahil olmak üzere üç çocuğuyla birlikte Driftmark’a gitti. Bu zamana kadar, Aemond henüz kendisine ait bir ejderha talep etmemiştir. Kral Viserys, Aemond’a daha sonra Ejderha Kayası’na gitmelerini ve sonunda kendisi için bir ejderha yumurtası talep edebilmesini söyledi.

Aemond babasının yorumuna sinirlenmişe benziyordu. Aemond, babasına ve henüz bir ejderhayla bağ kurmadığı için onunla alay eden herkese kendini kanıtlamak için, o zamanlar dünyanın en büyük ejderhası olan Vhagar’ı talep etmeye karar verir. Onun Viserys tarafından motive edildiği gösteride gösterilmedi, ama kim bilir Aemond yine de Vhagar’ı mı alacaktı yoksa Viserys bu yorumu yapmasaydı bir ejderha mı olacaktı kim bilir.

Daemon ile Benzerlikleri

Aemond ve amcası Daemon Targaryen, kaderleri rakip olmak olan karakterlere örnektir. Karakterleri benzerlikleri paylaşıyor ve yolculukları birbirini yansıtıyor. Hem Aemond hem de Daemon ikinci oğullarıdır. Her ikisi de ağabeyleri hükümdar olur, kendileri ise diyarı yönetmek için daha uygun olduklarına inanırlar. Aemond ve Daemon genç yaşta usta savaşçılar oldular ve her ikisi de savaşta incelenen ejderhalar olduğunu iddia etti.

Aemond ve Daemon sadece birbirlerini yansıtmakla kalmaz, ejderhaları da bir tarihi paylaşır. Devasa Vhagar ve Kan Ejderi Caraxes, her ikisi de sırasıyla kardeşler Baelon ve Aemon Targaryen tarafından sürülürken sürekli yan yana uçtu. Her ikisi de Dördüncü Dorne Savaşı’nın aktif katılımcılarıydı. Daemon’un önceki karısı Laena, Vhagar’ın ejder binicisiyken hala birlikte uçuyorlardı.

O, Tarihteki İkinci En Büyük Ejderhanın Binicisi

Aemond dizide sadece dünyanın en büyük ejderhasının ejder binicisi değil, aynı zamanda tarihteki en büyük ikinci ejderhanın binicisidir. Vhagar’dan daha büyük olan tek ejderha, Aegon the Counqueror’un ejderhası olan Balerion the Dread olarak da bilinen Balerion’dur. O zamandan beri başka hiçbir ejderha onlar kadar büyümedi.

Bu, Aemond’u gerçekten Ejderhaların Dansı’nın en tehlikeli katılımcılarından biri ve ejderhasını da bu süre zarfında en güçlü kılıyor. Hem Aemond hem de Vhagar bu iç savaş sırasında çok büyük bir rol oynuyor ve Kraliçe Rhaenyra’nın Demir Taht’ı geri alma arzusuna yönelik en büyük tehditler arasında yer alıyor.

Exit mobile version