ADSL VDSL Farkı Nedir?

ADSL VDSL farkı nelerden oluşuyor, VDSL'in ADSL'den üstünlüğü nedir? Bu ve bunun gibi soruları ayrıntılı olarak ele aldık.

ADSL VDSL farkı nedir, birbirinden ayrıldığı noktalar nelerdir? İki bağlantı türünün de daha iyi anlaşılmasını sağlamak için karşılaştırmaya geçmeden önce iki bağlantı hakkında bilgi vermek gerekiyor.

VDSL ile ADSL şu anda dünyanın dört bir yanında en çok kullanılan bağlantı türleridir. Bunun başlıca sebebi olarak maliyet açısından daha uygun olması gösterilebilir. Yüksek hıza sahip internete giderek daha çok ihtiyaç duyulması da bu bağlantı türlerinin tercih edilmesinin başka bir nedenidir.

ADSL, asymmetric digital subscriber line yani asimetrik dijital abone hattı anlamına gelmektedir. Bu bağlantı türü, yaygın olarak evlerde ya da iş yerlerinde kullanılan telefon hattı sayesinde veri akışının sağlanmasına olanak tanır.

Bu bağlantı türü, diğer bağlantı türlerine kıyasla çok daha ekonomik sayılabilir. VDSL’e kıyasla bazı sınırlamaları bulunmaktadır. Bunlara karşılaştırma bölümünde daha ayrıntılı bir şekilde değineceğiz.

VDSL, very high digital subscriber line yani çok yüksek hızlı abonelik hattı anlamına gelmektedir. Bu tür, ADSL’in yanında çok daha yeni bir bağlantı türüdür. Kullanıcılar, VDSL sayesinde çok daha hızlı bir internet deneyimine sahip olabilmektedir.

ADSL VDSL Farkı - 1

ADSL VDSL Farkı Nelerden Oluşur?

ADSL VDSL farkı kısaca bu şekildedir. VDSL’in ADSL’e göre çok daha üstün olduğunu düşünüyorsanız ve bundan dolayı da VDSL’e geçmek istiyorsanız bunun için önce internet servis sağlayıcınızın internet altyapı sorgulaması hizmetini kullanmayı unutmayın.

Exit mobile version