Adobe Scan Nedir, Nasıl Kullanılır?

Adobe Scan nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? Bu sorulardan yola çıkarak sizlere detaylı bir rehber hazırladık.

Adobe Scan nedir sorusunun cevabını merak ediyorsanız yalnız değilsiniz. Söz konusu belge tarama uygulaması, iOS ve Android için Adobe tarafından geliştirildi ve bugün sayısız kullanıcı tarafından belgeleri taramak için kullanılıyor.

Kullanımı oldukça basit olsa da tarama işlemi hakkında bilmeniz gereken birkaç nokta var. Bu makalede uygulama ile ilgili bilmeniz gereken ne varsa sizinle paylaştık. Dilerseniz ilk olarak yazının başında vurguladığımız soruyu cevaplayarak başlayalım.

Adobe Scan Nedir? Ne İşe Yarar?

Adobe Scan, Android ve iOS işletim sistemli telefonlarda belgeleri taramak için geliştirilmiş bir uygulamadır. Adobe tarafından geliştirilen bu uygulama ile makbuzları, kartvizitleri ve hatta düz yazıları dahi hızlı bir şekilde tarayabilir ve dijital ortama aktarabilirsiniz.

Uygulama Google Lens ya da Office Lens gibi uygulamalar ile aynı şekilde çalışır. Adobe Scan, herhangi bir belgeyi kolaylıkla dijital ortama aktarmaya ihtiyacınız olduğunda bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.

Adobe Scan Nasıl Kullanılır?

Adobe Scan Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı yükledikten sonra Adobe hesabınız ile oturum açmanız gerekiyor. Daha önce hiç Adobe hesabınız olmadıysa yeni bir tanesini oluşturabilirsiniz. Hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Oturum açma sürecini geçtikten sonra bir belgeyi taramak için kamera simgesine dokunmanız ve uygulamanın sizden istediği izinleri vermeniz gerekiyor. Kameraya erişim iznini verdikten sonra belgeyi kadraja yerleştirin. Belgenin tam ortada olmasına ve metinlerin seçilmesine dikkat edin.

Bulunduğunuz ortam karanlık ise en azından az da olsa bir ışık kullanmalısınız. Aksi takdirde uygulama belgedeki metinleri seçemeyecek ve size sunamayacaktır. Belgeyi tararken belgenin etrafında mavi kenarlıklar oluşacaktır. Belgenin hangi bölümünü almak istediğinize bağlı olarak kenarlıkları istediğiniz gibi genişletip daraltabilirsiniz.

Seçim işlemi sona erdikten sonra devam etme butonuna tıklayın. Belgeyi düzenlemek için aşağıdaki kırpma, döndürme gibi seçeneklere başvurabilirsiniz. Düzenleme işleminiz sona erdiyse PDF olarak kaydetme seçeneğine basın. PDF’i nasıl paylaşmak istediğinizi seçin.

Dijital ortama aktarmak istediğiniz birden fazla belge varsa aynı işlemi taramak istediğiniz belgeler bitene kadar tekrarlayın.

Adobe Scan Ücretli mi?

Hayır, Adobe Scan tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Uygulamayı Play Store ya da App Store’dan ücretsiz olarak telefonunuza indirebilirsiniz.

Exit mobile version