Adobe Premiere Pro’ya Yeni Yapay Zeka Özellikleri Getiriyor

Adobe Premiere Pro'ya gelecek olan yeni yapay zeka özelliklerinin nasıl yardımcı olacağı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Adobe Premiere Pro'ya Yeni Yapay Zeka Özellikleri Getiriyor

Adobe, geçen yıl SenseiAI’ı temel alan yeni üretken yapay zeka modeli Adobe Firefly’ı piyasaya sürdü. Şimdi de bu yapay zeka özelliklerinin video düzenleme yazılımı olan Premiere Pro’da nasıl kullanılacağını gösteriyor.

Bu yıl içinde gelecek olan nesne ekleme ve kaldırma, akıllı genişletme, yazı ekleme gibi birkaç önemli özelliğin nasıl çalışacağına dair önemli bir fikir sağladı.

Adobe Premiere Pro’ya Hangi AI Özellikleri Gelecek?

Video düzenleme bugünün dünyasında önemli yeteneklerden biri olduğu için yeni özellikler muhtemelen birçok kişinin işini büyük ölçüde kolaylaştıracak. İlk özellik olan akıllı genişletme, video düzenlemede birçok kullanıcının karşılaştığı önemli bir soruna çözüm üretiyor. Akıllı genişletme, videoları sorunsuz bir şekilde genişletmenize imkân sunuyor.

Başka bir yaygın sorun da videoda istenmeyen nesneler. Adobe, Premiere Pro’da bunlar için de önemli bir özellik sunuyor. Nesne kaldırma özelliği sayesinde kısa sürede hiç zahmete girmeden videoda gereksiz ögeler çıkarılabilecek.

Şirket, videoda olmamasına rağmen bir şey eklemek isteyenlere de çözüm sunuyor. Yeni nesne ekleme aracı, videoda olmayan ögeleri zahmetsiz bir şekilde eklemenizi sağlayacak.

Şirket ayrıca diğer yapay zeka modellerini kullanmanın bir yolunu da gösterdi. Bunlardan Pika adına sahip olanı Generative Extend özelliğini desteklerken Sora adlı olanı ise otomatik olarak video oluşturabiliyor.

Şirket, yapay zeka ile oluşturulan videolara etiket ekleneceğini, böylece modelin arkasındaki şirket de dahil olmak üzere içerikte hangi modelin nasıl ve ne amaçla kullanıldığı öğrenilebilecek.

Exit mobile version